HR
EN

Savršen spoj kulturne baštine: Ansambl LADO na pozornici Tvrđave sv. Mihovila!

03.04.2018.

Spektakularnom cjelovečernjom izvedbom na pozornici Tvrđave sv. Mihovila, Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO, šibenskoj publici će 22. srpnja, s početkom u 21 h, predstaviti svoj najnoviji glazbeno – scenski program pod nazivom „Ideju regruti“.

Program objedinuje novo obrađene koerografije bogate tradicije narodnih plesova iz cijele Hrvatske, te će publika, među ostalim, moći uživati u folklornim motivima moravskih Hrvata – Za gorami, dolinami , poskočici iz južne Hercegovine – Lindžo  te pjesmama i plesovima Jezera na otoku Murteru – Lipa li je rumen Rožica.

Izvedbom veličanstvenog programa „Ideju regruti“ Ansambl LADO pridružuje se obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018. Na sceni će biti prezentirana zaštićena kulturna dobra, pjesme i plesovi, s UNESCO-va popisa svjetske nematerijalne kulturne baštine te iz Registra kulturnih dobara Hrvatske. Jedinstven repertoar u sklopu ljetne turneje ansambl dovodi na njaznačajnije izvedbene prostore na obali koji uz Tvrđavu sv. Mihovila uključuju i pulski amfiteatar te tvrđavu Revelin gdje će ansambl nastupiti u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara.

ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 120 kuna.

Prodajna mjesta šibenskih tvrđava: City Point (Don Krste Stošića 1) i blagajne tvrđava sv. Mihovila i Barone.

KUPI ULAZNICE ONLINE:

Svojim vjernim članovima Kluba prijatelja Tvrđava kulture osigurala je promotivan popust od 10% na cijenu ulaznice, koji se može ostvariti kupnjom isključivo u City Point-u (individualna iskaznica ostvauje popust pri kupnji 1, a obiteljska iskaznica pri kupnji 2 ulaznice).

Ulaznice po promotivnoj cijeni s 5% popusta u City pointu očekuju i klijente Addiko banke, uz predočenje svojih Addiko kartica pri kupnji.

Ansambl LADO i u svojoj sedamdesetoj godini postojanja iznova očarava bogatim novim programima. Osnovan s ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najbogatijih primjera hrvatske glazbene i plesne tradicije, u svom radu ansambl okuplja najkvalitetnije hrvatske koreografe i etnokoreologe, etnomuzikologe, folkloriste i aranžere, te skladatelje i dirigente nadahnute pučkom glazbenom kulturom. Njegovih 38 vrhunskih plesača, koji su istovremeno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, dok 14 odličnih glazbenika svira na pedesetak različitih tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Spoj impozantne kulutrne baštine, Ansambla Lado i Tvrđave sv. Mihovila, u Europskoj godini kulturne baštine, savršen je način njenog obilježavanja. Na najljepšoj pozornici Jadrana bit će opjevani i otplesani gotovo zaboravljeni običaji, dok publiku očekuje i dodatno iznenađenje u pauzama između izvedbi.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti