HR
EN

S.A.R.S. će na Tvrđavi sv. Mihovila održati prvi akustični koncert u karijeri!

17.05.2017.

Koncertna sezona na Tvrđavi sv. Mihovila pod sloganom Korak do zvijezda samo što nije počela, a zahvaljujući S.A.R.S.-u otvorenje sezone 27. 05. bit će zapamćeno i kao iskorak iz okvira: omiljeni beogradski band Šibenčane i goste počastit će održavanjem prvog akustičnog koncerta u njihovoj karijeri!

"Nestrpljivo očekujemo koncert na Tvrđavi Sv. Mihovila. U Šibeniku nismo nastupali šest godina, a posebno smo uzbuđeni zbog premijernog akustičnog koncerta grupe S.A.R.S. za koji se posebno pripremamo." Izjavio je povodom koncerta frontman grupe Žarko Kovačević.

Band će ovim prvim akustičnim koncertom u karijeri fanove dodatno iznenaditi posebnim aranžmanima dobro poznatih hitova.

Koncert grupe S.A.R.S organiziran je kao suradnja Tvrđave kulture Šibenik i Hrvatskog festivala putnika, koji ove sezone u Šibeniku okuplja hrvatske putnike od 25. – 28. svibnja.

Za one koji to možda nisu znali, puni naziv benda S.A.R.S. glasi Sveže amputirana ruka Satriania. Grupu su 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković-Lukac. Tržištu su se predstavili pjesmom „Buđav lebac“ koja je u rekordnom vremenu postala megahit a prvi album objavljuju 2009. godine te ga naslovljavaju po imenu benda.

Nakon uspješnih turneja i nezaboravnih nastupa, S.A.R.S. 2011. godine ponovno fascinira svoju publiku kada u suradnji s MTV-em nudi besplatan download svog drugog albuma „Perspektiva“ i ruši sve rekorde koje je postavio legendarni „Buđav lebac“. Spot za naslovnu pjesmu „Perspetkiva“ 2013. godine dobiva nagradu MTV Double Platinum Awards za više od 800 emitiranja na tom kanalu.

Singlom Bojana, u suradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, 2012. godine S.A.R.S. najavljuje svoj treći studijski album „Kuća časti“ (2013.) i osvaja prva mjesta na vodećim regionalnim top ljestvicama. Nosilac ovog albuma postaje pjesma „Lutka“ koja svojom popularnošću prestiže Perspektivu. 2014. na službenoj web stranici grupe osvanuo je free download četvrtog albuma “Ikone pop kulture”. Hitovi su se nastavili nizati, a spotovi odnositi nagrade.

Uslijedili su albumi „Proljeće“ i „Posljednji album“ koji je zbog svog naziva na trenutak zabrinuo obožavatelje, no S.A.R.S. je i ovog puta briljirao. Prateći svjetske trendove, bend je odlučio da više neće snimati albume, već će od sada na dalje objavljivati samo singlove. Značajnu pažnju dobila je pjesma „Praktična žena“ sa spotom podrške projektu #CrazyEnoughToChangeTheWorld koji šalje snažnu poruku protiv nasilja u obitelji.

S.A.R.S. je brzo prerastao granice regije i Europe pa je turnejom počastio fanove čak i u Australiji, a 2016. godine dobio i MTV nagradu za Best Adria Act.

O ljubavi i količini obožavatelja kod hrvatske publike svjedoči podatak da je 2014. godine grupa S.A.R.S. bila jedina koja je rasprodala Veliku dvoranu Doma sportova na samostalnom koncertu, a u rođendanskoj 2016. zbog iznimnog interesa, fanove počastila dvodnevnom porcijom hitova.

Ovom popisu odličnih razloga za posjet Tvrđavi sv. Mihovila 27.5.2017. u 21 h, S.A.R.S.-ovci su upravo dodali još jedan -  njihov nastup u Šibeniku bit će u prvi ikad u akustičnom izdanju!

Cijena ulaznice je 110 kuna.

Kupi ulaznicu

On line Eventim
On-line Croatia Tickets

Blagajne Tvrđave sv. Mihovila i Barone
(svaki dan od 9 do 22 sata)

CityPoint
(o
d 8 do 15 sati)

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti