HR
EN

Sadnice prikupljene, vrt spreman - sadnja na Tvrđavi Barone može krenuti!

27.04.2020.

Vrijeme u kojem Tvrđava Barone nije bila otvorena za posjete (zbog pandemije koronavirusa) djelatnici Tvrđave kulture iskoristili su za oplemenjivanje prostora, a sve poštujući smjernice društvenog distanciranja. Poznato je da tvrđava nije tipični spomenik kulturne baštine već mjesto na kojem se čuva tradicija mediteranske prehrane, stoga će zelene površine na tvrđavi uskoro poprimiti obrise tipičnog mediteranskog vrta. 

Gastro-kulturni centar, bistro Barone i suvenirnica - u kojima se prezentira ponuda lokalne hrane i pića te autohtone namirnice proizvedene u okolici Šibenika, na obiteljskim malim i srednjim gospodarstvima - gotovo su se preko noći transformirali u "staklenik" koji čuva sadnice začinskog bilja do trenutka kada će biti spremne za sadnju u vrt Tvrđave Barone.

Među ostalim našli su se tu rikula, broskva, salata, selen, pomidore, krastavci, tikvice, kamilica, ali i začinsko bilje bosiljak i origano koje se savršeno uklopilo uz mirisnu lavandu i ukrasnu brnistru. 

Osim sadnje, tim Tvrđave kulture posvetio se i brizi o novim zelenim gredicama. U ovoj ekološko-poljoprivrednoj akciji mjesta se našlo i za komposter čiji će sadržaj olakšati i ubrzati rast i razvoj biljaka.

U trenutku kada posjetiteljima otvori svoja vrata, Tvrđava Barone biti će bogatija za boje, mirise i okuse mediteranskog vrta. Iz Tvrđave kulture nadaju se da će novo ruho tvrđave posjetiteljima izmamiti jednako zadovoljstvo uživanja u rezultatima ovog projekta, u istoj mjeri kao što je timu Tvrđave kulture predstavljao rad na projektu.

Tvrđava Barone cvijet
Tvrđava Barone cvijet
Tvrđava Barone sadnice
Tvrđava Barone sadnice
Tvrđava Barone sadnice
Tvrđava Barone sadnice
Tvrđava Barone vrt
Tvrđava Barone vrt
Tvrđava Barone vinova loza
Tvrđava Barone vinova loza
Tvrđava Barone vrt
Tvrđava Barone vrt
Tvrđava Barone vrt sumrak
Tvrđava Barone vrt sumrak

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti