HR
EN

S Ivana za Ivana: Na Tvrđavi Barone pogledajte radove nastale na Tvrđavi sv. Ivana u sklopu Meštrovićevih dana!

15.08.2023.

Izložba S Ivana za Ivana - radovi s rezidencije Tvrđave sv. Ivana u čast Ivanu Meštroviću bit će svečano otvorena u četvrtak u 19 sati na Tvrđavi Barone. Izložba je dio manifestacije Meštrovićevi dani kojom se obilježava 140. obljetnica rođenja najvećeg hrvatskog kipara.

Na Tvrđavi Barone bit će izloženi radovi Andrije Gašparuša, Lucije Jelić, Petra Košija, Frana Marka Vlahinića, Ive Japec i Mirne Savić. Oni su prethodnih dana boravili, stvarali i podučavali kiparstvo na radionicama na Tvrđavi sv. Ivana, a njihovi radovi bit će izloženi tijekom četvrtka i petka na Tvrđavi Barone.

Svečano otvorenje će u četvrtak upotpuniti nastup benda Wilhelmina Agnes & The Ermines. Mlada zagrebačka kantautorica i multiinstrumentalistica, Wilhelmina Agnes, bavi se art rock i R&B glazbom, a nastupa s pratećim bendom The Ermines kojeg čine mahom mladi nadareni glazbenici.

Cilj projekta Meštrovićevi dani je pokazati koliko je Meštrović i danas aktualan i relevantan, kako u svojoj domovini tako i u svijetu, te koliki je njegov utjecaj na mlade generacije hrvatskih kipara. Ideja je predstaviti mlađu generaciju suvremenih hrvatskih kipara i kroz njihov rad pokazati kako umjetnost može oblikovati, poboljšati i obogatiti život zajednice i pojedinca.

Manifestaciju zajednički organiziraju Udruga KulTur, Tvrđava kulture Šibenik, Gradski muzej Drniš, Muzej grada Šibenika i Kninski muzej uz podršku Ministarstva kulture i medija, Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Izložba će se nakon svečanog otvaranja u četvrtak na Tvrđavi Barone moći razgledati i tijekom petka do 20 sati. Ulaz je moguć uz kupnju redovne ulaznice na Tvrđavu ili uz važeću člansku iskaznicu Kluba prijatelja.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti