HR
EN

Radionice projekta EMOUNDERGROUNDS dio MDF-a!

28.06.2022.

U sklopu projekta EMOUNDERGROUNDS koji provodi Tvrđava kulture Šibenik osmišljena je dramska radionica "Postani i ti Vergilije (ili barem mali Faust)", a od danas se izvodi u sklopu ovogodišnjeg programa Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik.

Radionicu vodi zagrebački kazališni redatelj Mario Kovač, a okuplja mlade ljubitelje dramaturgije i glume koji žele saznati kako dramaturgijom oživjeti povijesna događanja i osobe. Kroz 40 sati, od 28.lipnja pa do 2. srpnja polaznici će proći dramaturško-glumačku obuku usmjerenu ka ulozi vodiča. Okosnica radionice bit će Vergilije, Danteov vodič kroz njegovo najpoznatije djelo "Božanstvenu komediju", no polaznici će se koncentrirati na lokalitete vezane uz povijest Šibenika. Konačni produkt radionice bit će interaktivna peripatetička šetnja centrom grada uz čitav niz prigodnih predavanja.

UKUPNO 3 RADIONICE 

Uz ovu radionicu, u sklopu projekta EMOUNDERGROUNDS Tvrđava kulture osmislila je još dvije za buduće poduzetnike i kreativne umove.

"Meštri od digitalije" je radionica namijenjena djeci koja žele uroniti u svijet digitalnih tehnologija, obrade i interpretacije sadržaja. Polaznici uče kako koristiti 3D skeniranje, 3D dizajn i modeliranje u ThinkerCard programu kako bi digitalizirane sadržaje mogli sačuvati i koristiti u izradi AR i VR aplikacija, s naglaskom na korištenje digitalizirane kulturne baštine. 

S druge strane, mališani na radionici "Potraga za baštinom" na zabavan i interaktivan način uče vrednovati različite segmente bogate baštine i istražiti povijest grada. Putem edukativno-kreativnih aktivnosti upoznaju se s razvojem kazališnog života u Šibeniku, ulogom soli i solana u povijesti grada, industrijskim postignućima koja su oblikovala današnji Šibenik i poviješću šibenske kape i sami izrađuju u obliku suvenira.

O PROJEKTU

Podsjetimo, provedba projekta EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) sufinancirana je iz programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION, u iznosu od 85% vrijednosti. Ukupna vrijednost iznosi 2.599.994,86 eura, dok budžet Tvrđave kulture iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura).

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti