HR
EN

PRVA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA KREŠIMIR

30.11.2018.

Održavanjem dvodnevne radionice na temu „Osnivanje i rad Udruga u Republici Hrvatskoj“ započinje provođenje aktivnosti

u sklopu projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja.

Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, 5. i 6. prosinca 2018. godine, s početkom u 10 sati, oba dana. Tema radionice je informiranje o načinima i mogućnostima djelovanja kroz organizacije civilnog društva kao i mogućnosti umrežavanja i ostvarivanja suradnje, a u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik održat će je predstavnici Šibenske udruge mladih Š.U.M.

Program će započeti u srijedu, 5. prosinca, predstavljanjem projekta KREŠIMIR te nastaviti informiranjem zainteresiranih pojedinaca o načinima i mogućnostima djelovanja kroz organizacije civilnog društva. Osim predstavljanja zakonodavnog okvira u kojem djeluju udruge u Republici Hrvatskoj, prisutni će raspraviti potrebe i mogućnosti djelovanja neformalnih inicijativa i oblika suradnje na lokalnoj razini.

U četvrtak, 6. prosinca, obrađivati će se teme vezane uz volontiranje u Republici Hrvatskoj i izvan nje, nakon čega slijede interaktivne vježbe sudionika vezane uz razvoj i planiranje novih inicijativa s ciljem razvoja suradnje između udruga na projektima od interesa za lokalnu zajednicu.

Svrha radionice je motivirati mlade i javnost na formalno djelovanje u okviru organizacija civilnog društva kako bi se ojačala njihova pozicija i vidljivost te mogućnost povezivanja s donositeljima odluka na lokalnoj razini. Sudjelovanje je prvenstveno namijenjeno članovima i članicama postojećih organizacija civilnog društva koji žele ojačati kapacitete u vlastitim organizacijama ili razviti nove suradničke odnose u lokalnoj sredini. Dobrodošli su i svi zainteresirani za načine funkcioniranja organizacija civilnog društva, bilo da imaju osobnu želju okušati se u organiziranom djelovanju ili samo žele naučiti više.

Zainteresirani se mogu prijaviti na: vera@tvrdjava-kulture.hr.

Program radionice PDF

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.” Iz Europskog socijalnog fonda”. Podsjetimo, projekt KREativna Šibenska Mreža Integriranog kulturnog

Razvoja – KREŠIMIR započeo je 29. listopada 2018. godine, s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, s ukupnom vrijednost projekta 737.252,18  kuna, od čega je iznos od 626.664,35 kuna sufinanciram sredstvima EU.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost JU Tvrđava kulture Šibenik.

 

Postavke pristupačnosti