HR
EN

PRVA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA KREŠIMIR

30.11.2018.

Održavanjem dvodnevne radionice na temu „Osnivanje i rad Udruga u Republici Hrvatskoj“ započinje provođenje aktivnosti

u sklopu projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja.

Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, 5. i 6. prosinca 2018. godine, s početkom u 10 sati, oba dana. Tema radionice je informiranje o načinima i mogućnostima djelovanja kroz organizacije civilnog društva kao i mogućnosti umrežavanja i ostvarivanja suradnje, a u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik održat će je predstavnici Šibenske udruge mladih Š.U.M.

Program će započeti u srijedu, 5. prosinca, predstavljanjem projekta KREŠIMIR te nastaviti informiranjem zainteresiranih pojedinaca o načinima i mogućnostima djelovanja kroz organizacije civilnog društva. Osim predstavljanja zakonodavnog okvira u kojem djeluju udruge u Republici Hrvatskoj, prisutni će raspraviti potrebe i mogućnosti djelovanja neformalnih inicijativa i oblika suradnje na lokalnoj razini.

U četvrtak, 6. prosinca, obrađivati će se teme vezane uz volontiranje u Republici Hrvatskoj i izvan nje, nakon čega slijede interaktivne vježbe sudionika vezane uz razvoj i planiranje novih inicijativa s ciljem razvoja suradnje između udruga na projektima od interesa za lokalnu zajednicu.

Svrha radionice je motivirati mlade i javnost na formalno djelovanje u okviru organizacija civilnog društva kako bi se ojačala njihova pozicija i vidljivost te mogućnost povezivanja s donositeljima odluka na lokalnoj razini. Sudjelovanje je prvenstveno namijenjeno članovima i članicama postojećih organizacija civilnog društva koji žele ojačati kapacitete u vlastitim organizacijama ili razviti nove suradničke odnose u lokalnoj sredini. Dobrodošli su i svi zainteresirani za načine funkcioniranja organizacija civilnog društva, bilo da imaju osobnu želju okušati se u organiziranom djelovanju ili samo žele naučiti više.

Zainteresirani se mogu prijaviti na: vera@tvrdjava-kulture.hr.

Program radionice PDF

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.” Iz Europskog socijalnog fonda”. Podsjetimo, projekt KREativna Šibenska Mreža Integriranog kulturnog

Razvoja – KREŠIMIR započeo je 29. listopada 2018. godine, s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, s ukupnom vrijednost projekta 737.252,18  kuna, od čega je iznos od 626.664,35 kuna sufinanciram sredstvima EU.

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost JU Tvrđava kulture Šibenik.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!