HR
EN

Provjerite što smo vam pripremili ove nedjelje na Baroneu!

08.02.2023.

Šetnja bedemima s vodičem, dječja radionica, VR igre, akcija u Klubu prijatelja i druga kava gratis čekaju i ovu nedjelju posjetitelje Tvrđave Barone!S akcijama i programima nedjeljom počeli smo zadnji vikend u siječnju kada je Tvrđava Barone proslavila sedam godina od obnove, a nastavljamo svaku nedjelju do kraja veljače! Svi naši posjetitelji tako će od 11 sati ponovno imati priliku prošetati bedemima tvrđava u pratnji našeg vodiča, od 11.30 sati najmlađi posjetitelji okušat će se na radionici 'Eko-čuvari tvrđava', a svi koji to žele moći će isprobati VR igre posebno osmišljene za Tvrđavu kulture.Tu je i akcija u caffe baru; druga naručena kava je gratis, kako i akcija 1+1 učlanjenja u Klub prijatelja šibenskih tvrđava. Članska iskaznica inače, uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone, omogućuje i povoljniju kupovinu ulaznica za brojne programe na tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen.

Najmlađi posjetitelji Tvrđave do sada su se okušali u kovanju novčića bagatina, prošle nedjelje su imali priliku na jedan dan postati kraljevski pisari, a ove će učiti o ekologiji na edukativnoj radionici 'Eko-čuvari tvrđava'. Cilj radionice je djeci dočarati koliku količinu otpada stvaramo kako bi ih se potaknulo da i sami aktivno sudjeluju u njegovom smanjivanju. Polaznici će naučiti razliku između pojmova otpad i smeće, sve o sortiranju otpada te kako obraniti tvrđavu i svoju okolinu od otpada te njegovog lošeg utjecaja na okoliš. Uspješnim rješavanjem zadataka steći će titulu eko-čuvara tvrđava.

Sudionici se na radionicu mogu prijaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr do subote u 14 sati. Podsjetimo, ulaz na Barone slobodan je sve do kraja veljače. Edukativne i zabavne dječje radionice održavat će se i vikendima u veljači, a novosti i informacije o programima pratite i na Instagram i Facebook profilima Tvrđave Barone.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti