HR
EN

Projekt Tvrđave sv. Ivana predstavljen Europi!

12.10.2022.

Na sedmom po redu godišnjem kongresu Europske federacije utvrđenih lokaliteta - EFFORTS projekt Tvrđave sv. Ivana i edukacijskog kampusa predstavljen je sudionicima iz Litve, Irske, Finske, Njemačke, Italije, Belgije, Nizozemske, Ukrajine, Norveške i – Hrvatske!

Njih preko 60 okupilo se u litvanskom gradu Kaunasu 6. i 7. listopada 2022., a projekt je predstavila voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju i projekte Tvrđave kulture Šibenik Đurđa Vrljević Šarić.

„Sudjelovanje na kongresu smo iskoristili kako bismo europskim kolegama predstavili nedavno dovršeni projekt obnove Tvrđave sv. Ivana, s posebnim naglaskom na edukacijski kampus. Bilo je i govora o mogućnostima suradnje kroz razne programe poput ERASMUS-a i programa suradnje Interreg. Uzbuđeni smo jer smo ostvarili nove zanimljive kontakte i započeli dogovore o nekoliko budućih suradnji“ – kazala je Vrljević Šarić.

EFFORTS je međunarodno udruženje koje okuplja predstavnike preko 200 lokaliteta diljem Europe. Tvrđava kulture Šibenik član je od 2018. godine, a od 2019. godine ima i svog predstavnika u Upravnom odboru udruženja, upravo Đurđu Vrljević Šarić koja je 5. listopada u Kaunasu sudjelovala i na godišnjem sastanku Upravnog odbora i Godišnjoj skupštini udruženja.

Uz kongresni program bilo je vremena i za upoznavanje i istraživanje velikog i bogatog kulturno naslijeđa Kaunasa kojeg okružuje čak 9 vojnih utvrda iz 19. stoljeća.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!