HR
EN

Projekt EMOUNDERGROUNDS otpočeo online kick-off sastankom

26.06.2020.

Jučer, 25. lipnja, održan je prvi - kick-off sastanak projekta EMOUNDERGROUNDS. Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, putem online videokonferencije sastali su se predstavnici 9 partnerskih institucijaOpćina Carpi (ITA), Općina Andravida–Kyllini (GRC), Razvojna agencija Porin Rijeka (HRV), Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik (HRV), Regionalni razvojni centar Koper (SVN), Općina Ivančna Gorica, Slovenija (SVN), Općina Kukes (ALB), Turistička organizacija Općine Bar (MNE), Javna ustanova Agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća grada Trebinje (BIH).

Partneri su podjelili mišljanja o trenutnoj situaciju i kako će se ona odraziti na kratkoročne i srednjoročne projektne aktivnosti dogovorene na sastanku.

Projekt se provodi u sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION, a zajednički je cilj projektnih partnera povećati atraktivnost i konkurentnost uključenih teritorija u cilju jačanja društvenog i ekonomskog razvoja te održivog i pametnog rasta cijele makro-jadranske regije.

Imajući to na umu, pred sudionicima u projektu izazovan je zadatak kreiranja i promicanja novog integriranog kulturnog turističkog proizvoda, koji se temeljeni na naprednim emocionalnim tehnologijama i inovativnim marketinškim alatima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.605.497,06 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz ERDF i IPA II fonda. Budžet Tvrđave kulture Šibenik u sklopu istoimenog projekta iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura), a najznačajnije ulaganje u sklopu projekta odnosi se na implementaciju VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama.


More info about EMOUNDERGROUNDS can be found on project website.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti