HR
EN

Prijatelji šibenskih tvrđava odabrali!

05.07.2018.

Projektom „Naša baština, naša inspiracija“ Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik omogućuje članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava da doprinesu očuvanju kulturne baštine grada. Ove su godine članovi Kluba sudjelovali u izboru detalja za obnovu između tri gotička kamena detalja iz 15. stoljeća, čija će obnova biti financirana novcem od članarina.

Podsjetimo, radilo se o izboru detalja za obnovu između tri gotička kamena detalja iz 15. stoljeća: ugaonog stupa s grbovima na križanju Zagrebačke i Ulice kraljice Jelene, portala u Ulici Jurja Šižgorića te portala s ugaonim stupom u Ulici Nikole Tavelića.

Anketnim glasovanjem članovi Kluba, sa samo nekoliko glasova prevlasti, odlučili su da će se ove godine obnoviti ugaoni stup iz 15. stoljeća s grbovima na križanju Zagrebačke i Ulice kraljice Jelene. Odabrani stup jedan je od 26 ugaonih stupova u povijesnoj jezgri Šibenika, koji je, prema pretpostavkama, sačuvani detalj nekadašnje gotičke palače koja se tu nalazila. Nakon dogovora s konzervatorima, radovi na obnovi bi trebali početi krajem ljeta, dok je završetak planiran do 23. rujna, kada se obilježava Dan europske kulturne baštine.

Projekt Kluba prijatelja šibenskih tvrđava – koji danas broji oko 4500 članova – od početka svog djelovanja za cilj ima podići svijest građana o bogatoj šibenskoj kulturnoj baštini i važnosti njena očuvanja, posebice kroz usmjeravanje dijela članarina na obnovu detalja u staroj jezgri grada, na ponos svih Šibenčana!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!