HR
EN

Prijatelji šibenskih tvrđava biraju koji će gotički portal obnoviti Tvrđava kulture

08.06.2018.

Kroz projekt Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, među kojima su ljubitelji kulturnog i spomeničkog nasljeđa grada, nastoji se podići svijest o važnosti očuvanja bogate šibenske kulturne baštine usmjeravanjem dijela članarina na obnovu spomeničkih detalja u staroj gradskoj jezgri.

Kroz program STANADI (STArine Naše Divne), popisan je velik broj spomeničkih detalja,od kojih su mnogi obnovljeni. Tome je pomagao i dio prihoda članarina Kluba prijatelja kojim je 2016. godine u sklopu projekta „Naša baština, naša inspiracija“ obnovljen gotički portal iz ranog 15. stoljeća u Ulici Jurja Barakovića, po izboru članova Kluba.

Ove se godine projekt nastavlja, te članovi Kluba prijatelja ponovno imaju priliku sudjelovati u izboru detalja za obnovu između tri gotička kamena detalja iz 15. stoljeća: ugaonog stupa s grbovima na križanju Zagrebačke i Ulice kraljice Jelene, portala u Ulici Jurja Šižgorića te portala s ugaonim stupom u Ulici Nikole Tavelića. Anketno glasovanje počelo je u četvrtak, uoči koncerta Urbana & 4 na kojem su članovi dobili e-mail s anketom, dok će rezultati biti objavljeni krajem idućeg tjedna.

[OBAVIJEST]

Dragi posjetitelji, u petak i subotu (24. i 25. svibnja) radno vrijeme City Pointa je od 9 do 20 sati. Izvrsna prilika da se učlanite u Klub prijatelja i podignete ulaznicu za subotnje predavanje Levisona Wooda i Gorana Milića.

Tim Tvrđave kulture Šibenik

----

[IMPORTANT NOTICE]

Dear visitors, City Point working hours on Friday and Saturday (May 24th i 25th) are from 9 AM to 8 PM. It's great opportunity to get your ticket for Levison Wood's Saturday lecture at St. Michael's Fortress.

Fortress of Culture Team