HR
EN

Prekrasna večer na Mihovilu: Emeli Sandé oduševila solo izvedbom na klaviru!

16.07.2023.

Prekrasnu večer priuštila je publici na Tvrđavi sv. Mihovila slavna škotska pjevačica Emeli Sandé jedinstvenom solo izvedbom na klaviru!Sandé je ovo bio prvi koncert u Hrvatskoj, a publiku je kupila odmah na početku obrativši im se na hrvatskom.- Dobra večer svima. Moj ime je Emeli Sandé. Tako sam sretna što sam večeras ovdje sa svima vama. Prvi put nastupam u Hrvatskoj i stvarno se nadam da ćete uživati u glazbi. Hvala vam – kazala je pjevačica i izazvala oduševljenje publike.Koncert je otvorila s „Yes you can“ sa svog posljednjeg albuma Let's Say for Instance objavljenog prošle godine. Na Tvrđavi sv. Mihovila koja ovo ljeto obilježava desetu koncertnu sezonu izvela je potom neke od svojih najvećih hitova poput „Hurts“, „My Kind of Love“, „Next to me“, a koncert je, nakon povratka na bis, zaključila s „Read All About it“.

Tribine na Mihovilu bile su sinoć popunjene do zadnjeg mjesta, a publika je pjevačici ovacijama jasno dala do znanja koliko uživa u izvedbi!Sandé je triput bila britanska „pjevačica broj jedan“ s pjesmama 'Read all about it', 'Next to me' i 'Beneath Your Beautiful'. Njezin prvi album 'Our Version of Events' deset uzastopnih tjedana držao je prvo mjesto na ljestvicama u Ujedinjenom Kraljevstvu, a 2012. godine s preko milijun prodanih primjeraka postao je najprodavaniji album na 'otoku'. Iste godine Sandé je nastupala na otvaranju Olimpijskih igara, a osvojila je i dva Brit Awardsa - za  britanski album godine i za najbolju pjevačicu.Kako voli isticati, na njezin rad i život utjecale su glazbene ikone poput Joni Mitchell, Lauryn Hill i Nine Simone, ali i nevjerojatne Fride Kahlo, čiji portret kao tetovažu ponosno nosi na ruci.

Deseta koncertna sezona nastavlja se već sljedeći tjedan! Tvrđava sv. Mihovila bit će domaćin nultog dana posljednjeg izdanja Seasplash festivala u srijedu 19. srpnja, a prava glazbena poslastica slijedi u tjednu nakon toga- dvostruki koncert Sigur Rós 24. i 25. srpnja!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti