HR
EN

Predstavljen program slavljeničkog koncerta Šibenske narodne glazbe

18.06.2018.

Ususret vrhuncu proslave 170 godina djelovanja Šibenske narodne glazbe, koncertu kojeg će orkestar održati na Tvrđavi sv. Mihovila 28. lipnja, na današnjoj konferenciji za medije predstavnici Šibenske narodne glazbe i organizatora, Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik, uz gradonačelnika g. Željka Burića, predstavili su koncertni repertoar te uputili poziv svima da svojim dolaskom uveličaju ovu značajnu proslavu.

U ime organizatora proslave, Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik, ravnateljica Gorana Barišić Bačelić pritom je izjavila da se osjeća počašćeno što je Šibenska narodna glazba svoje povjerenje da organizira svečani jubilej dala mladoj instituciji poput Tvrđave kulture.

''Teško je predočiti veličinu obljetnice koju ove godine slavi Šibenska narodna glazba, stoga nam je izuzetno zadovoljstvo što se naša uspješna suradnja nastavlja. Šibenik bi bez glazbe bio nezamisliv, ona je, i biti će, dio identiteta grada. Upravo to svojim djelovanjem i aktivnostima želimo postići – svim posjetiteljima ukazati na bogatu glazbenu baštinu koju je najbolje predstaviti koncertom poput ovog.“

S njom se složio i gradonačelnik, g. Željko Burić ističući da je pred nama jedno od najvažnijih kulturnih događanja ovoga ljeta.

„Mislim da nema ljepšeg i prigodnijeg mjesta za takvu priliku i drago mi je što će Tvrđava sv. Mihovila uz brojne domaće i strane zvijezde ugostiti i jedan ovako veličanstven i za sve Šibenčanke i Šibenčane važan koncertni nastup. Očekuje nas sjajna slavljenička večer bogata našim važnim kulturnim nasljeđem i prekrasnim zvucima, stoga se radujem vidjeti prepunu Tvrđavu, baš kako i priliči jednom veličanstvenom 170. rođendanu.“

Više o povijesti samog orkestra, njegovom razvoju u godinama djelovanja te o koncertnom repertoaru otkrili su predstavnici Šibenske narodne glazbe počasni predsjednik g. Darko Gulin, maestro Damir Marušić, te suradnik i član orkestra, g. Mate Skračić.

„Šibenska narodna glazba uspjela se održati 170 godina usprkos činjenici da je u jednom trenutku postojalo čak 19 gradskih orkestara. To govori o kvaliteti i upornosti koju nose članovi orkestra. Teško je sve te godine pretočiti u jednu večer, no trudili smo se da prikažemo raznovrsnosti i bogatstvo repertoara koji se razvijao tokom našeg djelovanja“, izjavio je g. Darko Gulin

Njegove je riječi potvrdio i maestro Damir Marušić koji će orkestar voditi kroz cjelovečernju izvedbu.

„Repertoar je pomno biran kako bi se naglasilo tehničko umijeće naših članova. Svojevrsna je to prezentacija onoga što je orkestar kroz godine postigao i pokazatelj da može slijediti trendove u glazbi na svjetskoj razini.“

Maestro je otkrio i da će proslavu uveličati nastupi brojnih gostiju. Pozornicu će s orkestrom podijeliti sopranistica Nere Gojanović, Mario Huljev te Marko Ramljak koji će izvesti svoje autorsko djelo. Kao posebnu poslasticu maestro Marušić istaknuo je spoj električne gitare i puhačkih instrumenata u skladbama koje će orkestar izvesti uz pratnju Stjepana Skenderovića i Nine Nimca. Naravno, uz Šibensku narodnu glazbu stati će i muški dio ansambla Kolo u završnici večeri.

Program će osim izvrsne glazbe krasiti i interesantni scenski efekti koji garantiraju glazbeni spektakl iznad mora, ispod zvjezdanog neba.

Koordinator programa i član Šibenske narodne glazbe Mate Skračić istaknuo je da orkestar svoje djelovanje usmjerava na mlade snage, koji će ubuduće prenositi zvuke koji već više od stoljeća ispunjava grad.

Svi koji nisu osigurali svoju ulaznicu za veličanstvenu proslavu velikog jubileja, to mogu učiniti u narednim danima. Ulaznice su dostupne u City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, te u sustavima www.eventim.hr i www.croatia-tickets.com. Cijena ulaznice iznosi 100 kuna.

Ni ovaj put Tvrđava kulture Šibenik nije zaboravila na svoje vjerne članove Kluba prijatelja! Individualni članovi mogu ostvariti popust od 10% na kupnju jedne ulaznice, dok obitelji taj popust ostvaruju na dvije kupljene ulaznice. Također, klijenti Addiko banke mogu ostvariti popust od 5% na jednu ulaznicu uz predočenje svoje Addiko kartice. Navedeni popusti ostvaruju se isključivo u City Pointu.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti