HR
EN

Poziv na radionicu: Prijavite se i doznajte na koje načine Grad Šibenik pruža podršku civilnom sektoru

05.02.2019.

Održavanjem dvodnevne radionice na temu „Suradnja Grada Šibenika s civilnim sektorom u kulturi“ nastavlja se provođenje aktivnosti u sklopu projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja.

Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, 11. i 12. veljače 2019. godine, s početkom u 10 sati oba dana. Tema radionice je financijska i nefinancijska pomoć, odnosno podrška koju Grad Šibenik pruža civilnom sektoru u kulturi. Radionicu će održati predstavnici Grada Šibenika u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik.

Program započinje u ponedjeljak, 11. veljače, predstavljanjem suradnje Grada Šibenika s udrugama u kulturi kroz koje će biti predstavljen Javni poziv za financiranje javnih potreba Grada Šibenika za 2019. godinu. U radioničkom dijelu sudionici će proći kroz načine umrežavanja i osmišljavanje novih projekata kao i pravilno popunjavanje obveznih obrazaca kojima se projekti prijavljuju na Javni poziv.

U utorak, 12. veljače, program se nastavlja predstavljanjem mogućnosti nefinancijske pomoći i podrške udrugama u kulturi koje pruža Grad Šibenik, kao što su stručna pomoć na projektima financiranim iz EU i državnih fondova, korištenje javnih prostora i površina te suradnja i povezivanje s javnim ustanovama u kulturi. Također, bit će predstavljen novi Javni poziv „Idemo do grada“ s ciljem financiranja postsezonskih manifestacija u staroj gradskoj jezgri kao jedinstvenoj i zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini.

Sudjelovanje na radionici prvenstveno je namijenjeno članovima i članicama postojećih organizacija civilnog društva koji djeluju u kulturi i žele ojačati kapacitete u vlastitim organizacijama ili razviti nove suradničke odnose u lokalnoj sredini. Dobrodošli su i svi zainteresirani za načine suradnje javnog i civilnog sektora. Zainteresirani se mogu prijaviti na: vera@tvrdjava-kulture.hr. 

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020. iz Europskog socijalnog fonda”. 

Podsjetimo, projekt „KREativna Šibenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR" započeo je 29. listopada 2018. godine, s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, s ukupnom vrijednost projekta 737.252,18  kuna, od čega je iznos od 626.664,35 kuna sufinanciram sredstvima EU.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti