HR
EN

Poziv na radionicu: Prijavite se i doznajte na koje načine Grad Šibenik pruža podršku civilnom sektoru

05.02.2019.

Održavanjem dvodnevne radionice na temu „Suradnja Grada Šibenika s civilnim sektorom u kulturi“ nastavlja se provođenje aktivnosti u sklopu projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja.

Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, 11. i 12. veljače 2019. godine, s početkom u 10 sati oba dana. Tema radionice je financijska i nefinancijska pomoć, odnosno podrška koju Grad Šibenik pruža civilnom sektoru u kulturi. Radionicu će održati predstavnici Grada Šibenika u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik.

Program započinje u ponedjeljak, 11. veljače, predstavljanjem suradnje Grada Šibenika s udrugama u kulturi kroz koje će biti predstavljen Javni poziv za financiranje javnih potreba Grada Šibenika za 2019. godinu. U radioničkom dijelu sudionici će proći kroz načine umrežavanja i osmišljavanje novih projekata kao i pravilno popunjavanje obveznih obrazaca kojima se projekti prijavljuju na Javni poziv.

U utorak, 12. veljače, program se nastavlja predstavljanjem mogućnosti nefinancijske pomoći i podrške udrugama u kulturi koje pruža Grad Šibenik, kao što su stručna pomoć na projektima financiranim iz EU i državnih fondova, korištenje javnih prostora i površina te suradnja i povezivanje s javnim ustanovama u kulturi. Također, bit će predstavljen novi Javni poziv „Idemo do grada“ s ciljem financiranja postsezonskih manifestacija u staroj gradskoj jezgri kao jedinstvenoj i zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini.

Sudjelovanje na radionici prvenstveno je namijenjeno članovima i članicama postojećih organizacija civilnog društva koji djeluju u kulturi i žele ojačati kapacitete u vlastitim organizacijama ili razviti nove suradničke odnose u lokalnoj sredini. Dobrodošli su i svi zainteresirani za načine suradnje javnog i civilnog sektora. Zainteresirani se mogu prijaviti na: vera@tvrdjava-kulture.hr. 

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020. iz Europskog socijalnog fonda”. 

Podsjetimo, projekt „KREativna Šibenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR" započeo je 29. listopada 2018. godine, s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, s ukupnom vrijednost projekta 737.252,18  kuna, od čega je iznos od 626.664,35 kuna sufinanciram sredstvima EU.

Dragi posjetitelji, 21. kolovoza Tvrđava sv. Mihovila bit će zatvorena za dnevni posjet od 17 sati zbog priprema i održavanja koncerta The Stranglersa. Cijena ulaznice za tvrđavu biti će 10% niža. Hvala na razumijevanju!

----

Dear visitors, on August 21st St. Michael's Fortress will be closed for daily visits from 5 PM, due to preparations and holding of The Stranglers concert. The daily ticket price will be 10% lower. Thank you for understanding!