HR
EN

Poziv na radionicu: Izrada projektnih prijedloga za organizacije civilnog društva u sklopu projekta KREŠIMIR

17.01.2019.

Održavanjem dvodnevne radionice na temu „Izrada projektnih prijedloga za organizacije civilnog društva“ nastavlja se provođenje aktivnosti u sklopu projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja

Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, 24. i 25. siječnja 2019. godine, s početkom u 10 sati, oba dana.

Tema radionice je informiranje o mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva iz nacionalnih i EU izvora te metodama izrade nacrta projekata za financiranje iz Europskog socijalnog fonda, a u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik održat će je predstavnici Udruge mladih „Mladi u EU“.

Program će započeti u četvrtak 24. siječnja kada će sudionici radionice dobiti uvid u mogućnosti koje organizacije civilnog društva imaju na raspolaganju za financiranje iz nacionalnih fondova te fondova Europske unije. Također, biti će upoznati s metodama izrade nacrta projekta za organizacije civilnog društva u sklopu Europskog socijalnog fonda.

U petak 25. siječnja slijedi praktični dio radionice koji će obuhvatiti primjere ispunjavanje Obrasca A, koji se ispunjava prilikom prijave na natječaje Europskog socijalnog fonda. Praktični radom proći će se i simulacija izrade proračuna projekta te izbjegavanje nepravilnosti u javnoj nabavi. Završni blok odnosit će se na planiranje održivosti projekta te ključne termine i izazove za uspješno provođenje EU projekata.

 

Sudjelovanje je prvenstveno namijenjeno članovima i članicama postojećih organizacija civilnog društva koji žele ojačati kapacitete u vlastitim organizacijama. Dobrodošli su i svi zainteresirani za načine financiranja organizacija civilnog društva.

Zainteresirani se mogu prijaviti na: vera@tvrdjava-kulture.hr.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.” Iz Europskog socijalnog fonda”. 

Podsjetimo projekt KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR započeo je 29. listopada 2018. godine, s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, s ukupnom vrijednost projekta 737.252,18  kuna, od čega je iznos od 626.664,35 kuna sufinanciram sredstvima EU.

Sadržaj materijala je isključiva odgovornost JU Tvrđava kulture Šibenik.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!