HR
EN

Potpisan ugovor o provedbi projekta KREŠIMIR - prvog EU projekta Tvrđave kulture

29.10.2018.

Projekt KREŠIMIR, kojeg je Tvrđava kulture Šibenik u veljači 2018. prijavila za financiranje u sklopu poziva „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“, dobio je zeleno svjetlo te će provedba projekta narednih godinu dana biti u stopostotnom iznosu financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt vrijedan 737.252,17 kn trajat će 12 mjeseci tijekom kojih će partneri provesti niz edukacija, analizirati stanje u civilnom sektoru te izraditi akcijski plan za razvoj civilno-javnog partnerstva u gradu Šibeniku.

Prvi je to projekt kojeg je JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks; pripremila i prijavila na natječaj za financiranje EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

U ime Tvrđave kulture ugovor je potpisala ravnateljica ustanove Gorana Barišić-Bačelić. „Ideja da prijavimo projekt s ciljem razvoja suradnje i umrežavanja s lokalnim udrugama je nastala kao logičan slijed rada i razvoja Tvrđave kulture Šibenik, obzirom da je poticanje razvoja kulturno-umjetničkog stvaralaštva i rada jedna od naših glavnih djelatnosti. Tijekom narednih 12 mjeseci ćemo zajedno s našim partnerima intenzivirati rad na razvoju suradnji s civilnim društvom pa pozivamo sve šibenske udruge u kulturi da se uključe u ovaj projekt, sudjeluju u njegovim aktivnostima i postanu članovi mreže KREŠIMIR.“ – izjavila je pritom Barišić-Bačelić.

Cilj prijavljenog projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR je jačanje suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. Tijekom provedbe projekta Tvrđava kulture i partneri radit će na uspostavljanju mreže lokalnih dionika koja će okupiti i educirati sudionike u kulturi kako bi kroz zajedničko planiranje, programiranje i provedbu kulturnih događanja promovirali javno-civilno partnerstvo i omogućili šire uključivanje lokalnih OCD-ova u procese kreiranja kulturnih politika u Šibeniku. Kroz projekt KREŠIMIR povećati će se pristup građana kulturno-umjetničkim sadržajima te doprinijeti umrežavanju i suradnji kulturnih djelatnika i entuzijasta, kako u tako i van Šibenika.

Ciljne skupine projekta su šibenske udruge, posebno udruge u kulturi i umjetnosti, ustanove u kulturi, Grad Šibenik kao jedinica lokalne samouprave; te članovi i zaposlenici udruga, kulturnih ustanova i Grada Šibenika.

 

[OBAVIJEST]

Dragi posjetitelji, u petak i subotu (24. i 25. svibnja) radno vrijeme City Pointa je od 9 do 20 sati. Izvrsna prilika da se učlanite u Klub prijatelja i podignete ulaznicu za subotnje predavanje Levisona Wooda i Gorana Milića.

Tim Tvrđave kulture Šibenik

----

[IMPORTANT NOTICE]

Dear visitors, City Point working hours on Friday and Saturday (May 24th i 25th) are from 9 AM to 8 PM. It's great opportunity to get your ticket for Levison Wood's Saturday lecture at St. Michael's Fortress.

Fortress of Culture Team