HR
EN

Perpetuum Jazzile pred prepunim gledalištem Tvrđave sv. Mihovila otvorili novu sezonu ljetne pozornice

18.05.2015.

Sinoć  je pred prepunom ljetnom pozornicom Tvrđave sv. Mihovila nastupio poznati svjetski vokalni zbor Perpetuum Jazzile. Senzacionalni Slovenci koji u svom stvaralačkom opusu imaju nekoliko studijskih i live albuma, uz svoje snažne ritmove, neusporedivu kreativnost i osobitu mješavinu popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka s jedinstvenim glasovnim oponašanjem glazbenih instrumenta šibenskoj su publici priredili pravu vokalnu ekstazu zahvaljujući kojoj su postali planetarno popularni.

Regionalne granice su probili 2009. godine obradom Totove ‘Afrike’ koja je na YouTube-u pogledana više od 17 milijuna puta, a način izvedbe pohvalio je i sam tvorac pjesme David Paich. Njihov sinoćnji koncertni repertoar obuhvatio je vrhunske aranžmane evergreen pjesama izvođača poput Abbe,  Davida Bowiea, Van Halena, Michaela Jacksona, ali i obrede suvremenih pop ikona Lady Gage, Davida Guette, Daft Punka, Sie i ostalih. Svoj odličan smisao za humor pokazali su u izvrsnoj komunikaciji s publikom, od kojih je četvero najsretnijih imalo priliku i dirigirati zborom.                                                             

Zaista smo presretni što je naša publika imala priliku doživjeti ovu jedinstvenu vokalnu atrakciju i to upravo u jedinstvenom ambijentu Tvrđave sv. Mihovila. Vremenski uvjeti su nam danas također bili idealni te smo na najbolji mogući način otvorili novu sezonu večernjih događanja na Tvrđavi”, izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom.

Na Tvrđavi sv. Mihovila već su nastupala vrhunska svjetska i domaća imena iz svijeta glazbene i scenske umjetnosti poput Maksima Mrvice, Josipe Lisac, baletnog ansambla HNK Split, šibenskog  pjevačkog društva Kolo, Thievery Corporationa, 2Cellosa, Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO, The Nationala, Nouvelle Vaguea, Natali Dizdar, obitelj Dedić te na taj način pozicionirali tvrđavu sv. Mihovila kao jednu od najprestižnijih pozornica u regiji i mjesto nezaboravnih doživljaja.  

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti