HR
EN

Parni Valjak otjerao oblake!

06.09.2015.

Tvrđava sv. Mihovila sinoć je nakon punih 14 godina ugostila jedan od najvećih hrvatskih pop-rock sastava- Parni Valjak! Ovosezonski 25. koncert u nizu,  o kojem se danima pričalo, što zbog potrage za rasprodanim kartama, što zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta, sinoć je dokazao zašto je Parni Valjak već 40 godina na sceni priredivši nezaboravan unplugged koncert o kojem će se još dugo pričati.

Više od dva sata pjevanja u glas brojnih hitova kao što su "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Moje dnevne paranoje", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom" otjerali su kišne oblake i omogućili publici na prepunim tribinama Tvrđave da se prepuste i uhvate ritam te zajedno s bendom prirede najbolji rođendanski tulum.

''Šibenik pleše! Puno nam je srce. Nakon ovoga možemo pjevati još 40 godina!'' izjavio je Aki Rahimovski dok je šetao tribinama i plesao s publikom.

Aki i publika su se teško rastali, bila su potrebna dva bisa kako bi svi obožavatelji došli na svoje. Ispraćeni uz ovacije publike, bend je obećao Šibeniku da neće ponovno puno čekati na njih i  da se vrlo brzo ponovno vide. Kako bi rođendanski tulum potrajao, bio je organiziran i after party za sve one kojima je dva sata bilo premalo.

Tvrđava sv. Mihovila je tako s Parnim Valjkom otvorila događanja u rujnu, a nastavlja s dva nova koncerta u sklopu Strane B: Papandopulo kvartet i Večer francuske šansone. Prostor namijenjen intimnijoj atmosferi, za sve one koji nisu opterećeni žanrovskim odrednicama, ovo ljeto već je ugostio imena poput Elvisa Stanića i Nevena Frangeša, Detoura i Kaje Farzsky. Papandopulo kvartet na programu je u petak, 11. rujna s početkom u 20 sati, kada će se vrhunski obrazovani saksofonisti predstaviti šibenskoj publici zajedno s posebnim gostom, jednim od najpoznatijih svjetskih saksofonista, Arnom Bornkampom.

Večer posvećena francuskim šansonama zakazana je za nedjelju, 27. rujna u 20 sati kada će nastupiti jedan od najljepših hrvatskih glasova, Ana Opačak zajedno s Kristinom Nuić-Prkom, Emom Kuzmanić i Tajanom Pavičević, uz glasovirsku pratnju maestra Jurice Karuza. Kao poseban gost nastupiti će i naš najpoznatiji šansonjer, Ibrica Jusić.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti