HR
EN

Papandopulo kvartet i Arno Bornkamp oduševili šibensku publiku!

14.09.2015.

Jedinstveni ambijent Tvrđave sv. Mihovila još se jednom dokazao i to 26. po redu večernjim događanjem ove sezone! U sklopu programa Strana B koji se odvija ispod najpoznatijih šibenskih tribina večeras je nastupao Papandopulo kvartet uz posebno gostovanje uglednog nizozemskog saksofonista svjetske reputacije, Arna Bornkampa.

Iznimnu priliku da prisustvuju na ovom vrhunskom koncertu renomiranih glazbenika nije propustilo oko 150 posjetitelja, među kojima su i učenici Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika.

''Večeras smo imali priliku prisustvovati prezentaciji umjetnosti široke palete umjetničkog izričaja, raznih žanrova, od klasike do 20. stoljeća i najmodernijih skladbi. Iako sam s pribojavao u početku da ovaj prostor neće biti dovoljno akustičan, ugodno sam iznenađen kako je prostor zapravo pružao podršku zvuku i nadam se da su i izvođači uživali kao i mi u publici jer su prikazali apsolutno sve: umjetnost, vrhunski zanat i vrhunsko poznavanje mogućnosti svojih instrumenata, kao i njihovo širenje''- izjavio je Boris Plazibat, akademski glazbenik i profesor klarineta u Glazbenoj školi Ivana Lukačića.

Na večerašnjem programu izvodila su se djela  skladatelja poput Duboisa, Geissa, Rossinija, Detonija i Ferak Petrića, a posebno oduševljenje kod publike izazvao je zajednički nastup s uglednim profesorom na Amsterdamskom konzervatoriju, Arnom Bornkampom.

''Večeras smo nastupili u prekrasnom prostoru Tvrđave sv. Mihovila. Dojmovi su fantastični i nama kao glazbenicima bilo je fantastično svirati, a i po reakcijama publike smo primijetili da je i njima također bilo odlično. Samim time što smo dva bisa odsvirali govori dovoljno o tome kako smo se dobro osjećali sa šibenskom publikom''- izjavio je Nikola Fabijanić, jedan od članova Papandopulo kvarteta te nastavio: ''Vrlo smo sretni što je s nama večeras kao poseban gost nastupio je jedan od vodećih svjetskih saksofonista, ali i naš profesor, g. Arno Bornkamp s kojim smo odsvirali jednu baroknu skladbu i jednu suvremenu skladbu Philippea Geissa Branora''.

Zadovoljstvo nije krio ni hvaljeni nizozemski saksofonist Arno Bornkamp. ''Sretan sam što mi se pružila prilika da nastupam na ovako prekrasnom mjesto s predivnim pogledom na ovoj predivnoj tvrđavi. Sama ideja da se koncert organizira na ovakvom mjestu je odlična jer smo i mi i publika mogli osjetiti tu posebnu, ugodnu i opuštenu atmosferu'' izjavio je Bornkamp neposredno nakon koncerta.

Komentare kako je užitak gledati kako se profesor cijeni i podupire svoje sada već bivše studente, Bornkamp je objasnio uz osmijeh: ''Mislim da to tako treba biti. Predavao sam samo dvojici od njih i drago mi je ukoliko su i dijelom zbog mog prenesenog znanja  stasali u tako vrhunske glazbenike s kojima mi je veliko zadovoljstvo nastupati.''

Strana B na rasporedu je ponovno za dva tjedna kada će se 27.rujna s početkom u 20 sati Tvrđava sv. Mihovila pretvoriti u pariške ulice, a svi će posjetitelji imati prilike uživati u Večeri francuske šansone uz izvedbe Ane Opačak, Kristine Nuić- Prka, Eme Kuzmanić i Tajane Pavičević. Poseban gost večeri biti će naš najpoznatiji šansonjer, Ibrica Jusić.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti