HR
EN

Ovotjedni filmski naslovi na Baroneu - "Otac" i "Ljubav oko svijeta"

10.08.2021.

Ovotjedni filmski program na Tvrđavi Barone obilježit će regionalna ostvarenja. U srijedu, 11. kolovoza na rasporedu je Otac, film nagrađivanog redatelja Srdana Golubovića koji je svoju premijeru imao na prestižnom Berlinaleu, dok u subotu, 14. kolovoza na tvrđavi gostuju Anđela i Davor Rostuhar sa svojim dokumentarnim filmom Ljubav oko svijeta koji  nudi pregršt različitih odgovora na jedno vječno pitanje: što je ljubav? Obje projekcije po dobrom starom običaju počinju u 21:30 sati.

BRILIJANTNA ULOGA GORANA BOGDANA U FILMU "OTAC"

Film koji je prošle godine plijenio medijsku pažnju, hvaljeno ostvarenje Otac prati očajničku odiseju muškarca koji zbog siromaštva ostane bez djece. Nemoćan pred neumoljivim činovnicima socijalne službe i mrežama korumpiranog sustava, Nikola se odluči na zahtjevan pothvat: namjerava pješice prijeći Srbiju i u Beogradu svoj slučaj iznijeti osobno ministru.
Inspiriran tragičnim stvarnim događajima i pričom na koju su redatelj Srdan Golubović i scenarist Ognjen Sviličić naišli u novinama, Otac je na Berlinaleu osvojio nagrade publike i Ekumenskog žirija, da bi potom krenuo na uspješnu festivalsku turneju. Film je donio i dosad najveću potvrdu u glumačkoj karijeri Gorana Bogdana koji je za naslovnu ulogu oca Nikole osvojio nekoliko nagrada, a zasigurno najveće priznanje stiglo je od Europske filmske akademije koja je Bogdana kao prvog glumca iz Hrvatske nominirala za nagradu u kategoriji najbolje muške uloge.

PUTOPISCI NA FILMSKOM ZADATKU

Nakon ostvarenja koji je kombinacija filma ceste i socijalne drame, na Barone u subotu stiže film sniman „na cesti“. Točnije, redateljsko-supružnički par Anđela i Davor Rostuhar svoje su bračno putovanje pretvorili u ambicioznu jednogodišnju odiseju diljem planete u kojoj su zabilježili više od trideset individualnih iskustava, priča, poimanja i odgovora na temu ljubavi i partnerstva, objedinjenih pod naziv Ljubav oko svijeta.
Od najudaljenijih kutaka svijeta, dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko pacifičkih zemalja i afričkih slamova, pa sve do high-tech svakodnevice u svjetskim metropolama – odgovori na ishodišno pitanje o tome što je ljubav različiti su koliko i sredine i kulture u kojima intervjuirane sugovornice i sugovornici žive. Nakon projekcije filma par će svoje dojmove s puta podijeliti s publikom.

KAKO DO ULAZNICA?

Ulaz na Filmske srijede i subote na Baroneu slobodan je za članove Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom, dok se ulaznica za pojedinu projekciju može kupiti na dan prikazivanja od 20:30 sati, na ulazu Tvrđave Barone po cijeni od 20 kuna.
Kao i svih filmskih večeri do sada, ulaz na projekciju je moguć sve dok se kapacitet gledališta (koji je ograničen sukladno mjerama) ne popuni.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti