HR
EN

Ovotjedni filmski naslov "Srijedom po svijetu" odvodi nas u Čile

27.07.2020.

Ema, turbulentna je meditacija o ljudskom tijelu, plesu i majčinstvu, ujedno i novi film na programu Srijedom po svijetu. Projekcija još jednog filma iz programa Zagreb Film Festivala na ljetno kino Tvrđave Barone stiže 29. srpnja, s početkom u 21:30 sati.

Novi naslov čuvenog čileanskog redatelja Pabla Larraína u središte priče stavlja neukrotivu i intrigantnu plesačicu Emu (sjajna Mariana Di Girolamo), čiji se brak s koreografom Gastónom (Gael García Bernal) raspada nakon što odluče vratiti svog posvojenog sina. Film će na Baroneu predstaviti koordinatorica programa ZFF-a, Selma Mehadžić.

Pablo Larraín, najpoznatiji je čileanski redatelj svoje generacije i jedan od najznačajnijih južnoameričkih filmaša današnjice, a Ema je njegov dosad najeksperimentalniji film hvaljen zbog portreta junakinje koja je istovremeno divlja, hrabra i neprilagođena, ali ne podilazi postojećim stereotipima.

U ovoj plesnoj melodrami fenomenalnog soundtracka (Nicolas Jaar), smještenoj u lučki grad Valparaíso, bračni par plesača reggaetona međusobno se optužuju što su odustali od skrbništva nad posvojenim sinom koji je zbog sklonosti piromaniji i nasilju vraćen u sirotište. Naslovna junakinja Ema, rastrgana krivnjom, utjehu traži na ulicama Valparaísa gdje nastupa sa svojom plesnom skupinom, pronalazi nove ljubavnike i provodi tajni plan kojim namjerava ponovno ujediniti svoju obitelj.

Redatelj, trenutno najzvučnije ime čileanske kinematografije, autor je prepoznatljive estetike poznat po filmovima u kojima iz perspektive problematičnih, šarolikih likova stvara portret Čilea. Proslavio se povijesnom trilogijom Tony Manero (2008.), Post mortem (2010.) i No (2012., nominiran za Oscara). Za ulogu u njegovom prvom filmu na engleskom jeziku, Jackie (2016.), Natalie Portman nominirana je za Oscara, a Ema je njegov sedmi dugometražni igrani film.

Ulaz na filmske večeri srijedom slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom ulaznicom za dnevni posjet Tvrđavi Barone. Kapacitet ljetnog kina na Tvrđavi Barone ograničen je zbog trenutne epidemiološke situacije, a projekcija će se održati u skladu sa propisanim preporukama i poštivajući mjere opreza.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti