HR
EN

Ovog vikenda aktivnosti u sklopu projekta Šibenik Zero Waste City idu dalje!

25.08.2021.

Projekt Šibenik Zero Waste City na snazi je već godinu dana, kroz koje svakodnevno mijenja sliku Šibenika. Tako su od ovog vikenda nadalje planirane ekološke aktivnosti - radionice i čak tri akcije čišćenja - koje organizira Udruga mladih "Mladi u EU" zajedno s partnerima od 27.8. do 2.9. 

Za petak 27. kolovoza na Maloj loži (Trg Ivana Pavla II.) od 18 sati predviđeno je dijeljenje platnenih vrećica koje će najmlađi moći ukrasiti bojama za tkaninu motivima nadahnutim ekologijom dok odrasli sudjeluju na eko radionicama.

U tjednu koji slijedi, zajedno s međunarodnim volonterima biti će organizirane 3 akcije čišćenja. U utorak, 31. kolovoza istovremeno će se odvijati dvije akcije čišćenja na Martinskoj i Jadriji s predviđenim početkom u 10 sati. Treća akcija čišćenja biti će provedena na Šubićevcu u četvrtak 2. rujna gdje će volonteri očistiti područje na kojem se nalazi novouređena trim staza. Valja spomenuti da je u dosadašnjim volonterskim akcijama čišćenja u gradu i okolici prikupljeno više od osam tona otpada. Navedene aktivnosti provesti će se uz podršku Tvrđave kulture Šibenik, poduzeća Zeleni grad d.o.o. te JU Priroda Šibensko-kninske županije.

 

PROJEKT ŠIBENIK ZERO WASTE CITY

Podsjetimo, projekt Šibenik Zero Waste City traje od 1. siječnja 2020. godine te je u cijelosti financiran sredstvima iz The Coca Cola Foundation. Projekt obuhvaća organizaciju brojnih volonterskih aktivnosti, edukativnih radionica i nabavu rješenja za prikupljanje i smanjenje odlaganja plastičnog otpada u okoliš, a glavni cilj je osvijestiti građane – s fokusom na mlade – o važnosti zaštite okoliša.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti