HR
EN

Otvorenje ovogodišnjeg izdanja Šibenik Dance Festivala na Tvrđavi sv. Mihovila

07.07.2020.

Ovo će se ljeto u Krešimirovu gradu održati posebno izdanje Šibenik Dance Festivala. Naime, pandemija novog koronavirusa onemogućila je da ovogodišnji Šibenik Dance Festival obilježi svoju desetu godišnjicu gostovanjima plesnih velikana iz svijeta. Zato novi ŠDF nosi oznaku 9,5 i donosi efektan program koji predstavlja snagu domaće plesne produkcije. Njegova je poruka: „Pokret je nezaustavljiv!“

Najatraktivnije plesne predstave ovogodišnjeg izdanja festivala bit će izvedene na Tvrđavi svetog Mihovila i Tvrđavi Barone. Posjetitelje šibenskih tvrđava očekuje atraktivan program pod zvjezdanim nebom, a organizira se u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik.

20. srpnja na Tvrđavi svetog Mihovila biti izvedena predstava "Čipka" baleta Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Koncept i koreografiju predstave potpisuje ravnateljica baleta riječkog HNK Maša Kolar. Predstava je nadahnuta izradom čipke, njezinom ornamentikom, poviješću, životom čipkarica, paškom nošnjom i folklornom glazbom.

Drugu večer, 21. srpnja, goste Tvrđave Barone očekuje program pod nazivom "Četiri kreacije". Svoje će plesno umijeće pokazati Modus klub iz Zagreba i plesni centar Virus iz Bihaća te suvremene plesačice Lucija Romanova i Tetiana Svetlična.

U sklopu Šibenskog plenog festivala plesači će zaposjesti i šibenske ulice i trgove, a u tim će nastupima građani i turisti moći uživati besplatno.

 

Odlične vijesti stižu za obožavatelje plesa koji su ujedno i korisnici Mastercard® i Maestro® kartica. Oni ostvaruju ekskluzivnu pogodnost online kupovine u sustavu Eventim koja traje od podne u četvrtka, 9. srpnja u podne do podne u subotu, 11. srpnja. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15 %, a kontigent je ograničen.

Ostalima će ulaznice biti dostupne od petka u podne, online u sustavima Eventim i Croatia Tickets, te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture: na ulazima Tvrđave sv. Mihovila te u City Pointu (Don Krste Stošića 1), unutar radnog vremena.

Tvrđava kulture Šibenik pobrinula se i za vjerne članove svoga Kluba prijatelja koji u City Pointu ostvaruju 10 % popusta pri kupnji ulaznica (individualni članovi na jednu ulaznicu, a nositelji obiteljske članske iskaznice na dvije ulaznice) čija cijena iznosi 100 kuna.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti