HR
EN

Otvorene prijave za sudjelovanje na drugom izdanju manifestacije Noć tvrđava!

17.03.2023.

Nakon iznimno uspješnog prvog izdanja manifestacije Noć tvrđava održane 2022. koja je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacija u tri države, Tvrđava kulture Šibenik s ponosom najavljuje drugo izdanje manifestacije koje će se održati 5. svibnja 2023. godine, a od danas su otvorene prijave za sve dionike koji se žele priključiti obilježavanju manifestacije otvaranjem vrata i kreiranjem programa za posjetitelje!

Obilježavanju Noći tvrđava mogu se priključiti svi utvrđeni lokaliteti u Europi te organizirati sadržaje/programe za posjetitelje; bilo da je riječ o otvorenju izložbe, predavanju, predstavljanju, organizaciji radionice, koncerta, plesne izvedbe, predstave, stručnog vodstava tvrđavom/utvrdom, danu otvorenih vrata ili nečem sličnom.

Zato ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u obilježavanju drugog izdanja manifestacije otvaranjem vrata i kreiranjem programa za posjetitelje na svojim lokalitetima i to u petak 5. svibnja 2023.

Noć tvrđava nastala je u sklopu europskog projekta FORTITUDE financiranog iz programa Interreg IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro koji je završen 31. kolovoza 2022. godine. Kvalitetu i značaj Noći tvrđava kao prekogranične kulturne manifestacije koja je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacija u tri države, prepoznala su međunarodna udruženja EFFORTS i FORTE CULTURA stoga će se ove godine Noć tvrđava promovirati na europskoj razini kao dio European Fortress Summer eventa.

Zadovoljstvo nam je dodati da je značaj događanja prepoznala i Hrvatska turistička zajednica pa je tako Noć tvrđava na prošlogodišnjim Danima hrvatskog turizma osvojila priznanje HTZ-a kao finalist u kategoriji događaj godine. Priznanje HTZ-a kao i uspješno umrežavanje s europskim asocijacijama koje okupljaju utvrđene gradove i lokalitete dokaz je da je Noć tvrđava obogatila kulturno-turističku ponudu u predsezoni i uspješno otvorila novi vid suradnje među gradovima i organizacijama koje upravljaju utvrđenom spomeničkom baštinom.

Za sudjelovanje na ovogodišnjoj Noći tvrđava dovoljno je ispuniti podatke o organizatoru i događanju/programu u obrascu koji se nalazi na LINKU. Rok za slanje prijava je 30. travnja 2023. godine.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti