HR
EN

Osigurajte svoje mjesto na prvom koncertu sezone na sv. Mihovilu! Evo kako do ulaznica!

19.04.2022.

Počela je podjela ulaznica za prvi koncert sezone na Tvrđavi sv. Mihovila! Publiku će 29. travnja pod tribinama tvrđave prvo zagrijati pobjednik showa The Voice, karizmatični Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, a onda se na pozornicu penju fantastični Songkillersi na čijim je koncertima vrhunska atmosfera sigurna stvar. U nastavku pročitajte kako do ulaznica.

Koncert za početak sezone dio je manifestacije Noć tvrđava, za koju je zamisao potekla baš iz Šibenika, a u međuvremenu joj se priključilo više od 40 gradova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ulaz na koncert, ali i za sva ostala događanja u sklopu dvodnevne manifestacije na Tvrđavi sv. Mihovila i Barone slobodan je za sve posjetitelje!

Prvi kontigent ulaznica čeka na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Prednost pri preuzimanju imaju članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, a svaki član s važećom iskaznicom može preuzeti dvije ulaznice. Podjela počinje danas i traje do kraja radnog vremena Arsena, odnosno do 21 sat u subotu 23. travnja.

Ako još niste član Kluba prijatelja, po svoje ulaznice možete od nedjelje 24. travnja, također na blagajni Arsena. Spomenimo da su u nedjelju na programu Art kina Arsen fantastični filmovi Košnica u 19 sati i Bijeg u 21 sat. Ulaz za Bijeg slobodan je za sve ljubitelje sedme umjetnosti!

NOĆ TVRĐAVA

Prije prvog koncerta sezone na Tvrđavi sv. Mihovila, u 19 sati počinje obilazak tvrđave uz stručno vodstvo. Ulaz na tvrđavu je slobodan.

Subota 30. travnja rezervirana je za dnevni đir. U 10 sati ujutro s Tvrđave Barone polazi tura 'Čuvari Šibenika' koju su posebno za Noć tvrđava mjesecima razrađivali šibenski vodiči iz Udruge sv. Mihovil. 

Mislili smo i na naše najmlađe posjetitelje za koje smo na Baroneu pripremili dječju predstavu i radionicu, a više detalja o programu pogledajte ovdje.

FORTITUDE 

Noć tvrđava, spomenimo, nastala je u sklopu europskog projekta FORTITUDE iz programa Interreg. JU TKŠ vodeći je partner, dok na projektu sudjeluju još Grad Karlovac, Grad Banja Luka i Opština Bar.

Cilj je projekta obogatiti turističku ponudu i poboljšati atraktivnost utvrđenih lokaliteta u trima državama stvaranjem novih sadržaja. Upravo tako nastala je zajednička manifestacija Noć tvrđava.

Kroz Fortitude, šibenska Tvrđava sv. Mihovila dobit će niz novih sadržaja, tehnoloških i prostornih rješenja u suvenirnici i info pultu, novom izložbenom postavu, ali i preuređenom centru City Point u staroj gradskoj jezgri. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.618.438,72 eura, od čega je 85 posto sufinancirano iz programa Interreg IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014-2020.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti