HR
EN

Održan drugi projektni sastanak EMOUNDERGROUNDS, sljedeći u Šibeniku

10.12.2020.

Tvrđava kulture predstavila je dosadašnji napredak aktivnosti u sklopu projekta EMOUNDERGROUNDS na danas održanom drugom projektnom sastanku. Online sastanak predvodili su predstavnici grčke Općine Andravida-Kyllini, a uz Tvrđavu kulture sudjelovali su predstavnici projektnih institucija: Općina Carpi (ITA), Turistička zajednica Grada Rijeke (HRV), Regionalni razvojni centar Koper (SVN), Općina Ivančna Gorica, Slovenija (SVN), Općina Kukes (ALB), Turistička organizacija Općine Bar (MNE), Javna ustanova Agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća grada Trebinje (BIH).

Okupljene je pozdravila Ida Carolla ispred vodećeg partnera Općine Nardo i kratko se osvrnula na provedene aktivnosti u posljednjih šest mjeseci. Kako je zajednički cilj projektnih partnera povećati atraktivnost i konkurentnost uključenih teritorija u cilju jačanja društvenog i ekonomskog razvoja te održivog i pametnog rasta cijele makro-jadranske regije kroz kreiranje i promicanje novog integriranog kulturnog turističkog proizvoda temeljenog na naprednim emocionalnim tehnologijama i inovativnim marketinškim alatima, partneri su redom predstavili proces napretka na svojim lokacijama.

Tvrđava kulture prezentirala je projektne aktivnosti koje su rezultirale novom istraživačkom dokumentacijom vezanu za Tvrđavu sv. Mihovila i njenim virtualnim 3D modelom. Ističući planirane aktivnosti za budućnost, predstavnici Tvrđave kulture dotakli su se nacrta programa događanja koji su planirani u sljedećoj godini na tvrđavama.

Sudionici projektnog sastanka istaknuli su kako se, uz izvođenje redovnih planiranih aktivnosti, javlja potreba neprestanog odgovaranja na izazove potaknute pandemijom koronavirusa. S nadom da će se situacija uskoro stabilizirati Tvrđava kulture pozvala je prisutne na sudjelovanje na trećem projektnom sastanku koji će predvoditi upravo ustanova, okupljajući partnere u Šibeniku tijekom lipnja 2021.

Podsjetimo, projekt EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) provodi se u sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION, a ukupna vrijednost iznosi 2.605.497,06 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz ERDF i IPA II fonda. Budžet Tvrđave kulture Šibenik u sklopu istoimenog projekta iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura), a najznačajnije ulaganje u sklopu projekta odnosi se na implementaciju VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti