HR
EN

Odabran spomenički detalj koji će biti obnovljen novcem od članarina Kluba prijatelja

01.08.2016.

Kamen po kamen palača, a detalj po detalj - restaurirana i uređena jezgra na ponos svim Šibenčanima!

U sklopu projekta „Naša baština, naša inspiracija“ članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava glasanjem su odabrali spomenički detalj u gradskoj jezgri koji će biti obnovljen novcem od članarina. Riječ je o gotičkom portalu iz ranog 15. stoljeća u Ulici Jurja Barakovića. U obnovu koja će biti dovršena do 23. rujna ove godine će biti utrošeno 50.000 kuna.

Javna ustanova u kulturi 'Tvrđava kulture Šibenik', osim upravljanja šibenskim tvrđavama, želi i na druge načine doprinijeti kulturnoj baštini grada Šibenika. Projekt kojim se posebno ponosimo,Klub prijatelja šibenskih tvrđava, u punom je zamahu i broji oko 4.000 ljubitelja šibenskog spomeničkog i kulturnog naslijeđa. Usmjerenjem članarina KP - kojima su građani Šibenika i Republike Hrvatske podržali naš rad - u obnovu kulturnih i arhitektonskih detalja gradske jezgre želimo svake godine poticati svjesnost građana na bogatu povijesnu baštinu našeg grada. 

Spomenički detalj obnovit će se kroz program STANADI (STArine NAše DIvne), kojeg je prije više od 30 godina pokrenuo konzervator Ivo Šprljan.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti