HR
EN

1Novo ime desete sezone na Tvrđavi sv. Mihovila: U Šibenik stiže Bonobo! - RASPRODANO

23.03.2023.

UPDATE: Koncert Bonoba na Tvrđavi sv. Mihovila je rasprodan!


Bonobo
, jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika, majstor kombiniranja stilova i godinama headliner velikih svjetskih festivala, nastupa na Tvrđavi sv. Mihovila 8. kolovoza, gdje će ujedno i obilježiti desetu sezonu jedne od najljepših pozornica na Jadranu.

Simon Green, umjetničkog imena Bonobo, na sceni je više od 20 godina, a na pozornici Tvrđave sv. Mihovila nastupit će u pratnji osmeročlanog benda u sklopu iznimno uspješne turneje ‘Fragments Live’. 

„Jubilarna deseta koncertna sezona na Tvrđavi sv. Mihovila bit će posebno obilježena i jedva čekamo s publikom podijeliti što smo sve pripremili za slavljeničko ljeto! Uz koncert Bonoba i već najavljene Emeli Sandé i Sigur Rós, publika na Mihovilu uživat će u nastupima još itekako zvučnih imena, stoga stay tuned! – poručuju iz Tvrđavi kulture, organizatora ovog događaja.

Pozornica na Tvrđavi sv. Mihovila, otkako je otvorena 2014. godine, ugostila je brojne regionalne i svjetske glazbene zvijezde i s više od 200 različitih evenata postala prestižna lokacija za održavanje večernjih događanja koja su Šibenik postavila na mapu vodećih koncertnih destinacija.

Poznat po vještinama kombiniranja trip-hopa, jazza, elektronike, hip hopa i jazza, Bonobo u Šibenik dolazi izvesti stvari iz bogate dvadesetogodišnje karijere, s posebnim naglaskom na posljednji album Fragments– najemotivniji album koji je ikada stvorio. 

Fragments je nastao od eksperimentiranja i ideja na koje su najviše utjecale Bonobove suradnje i bijeg u divljinu. Za razliku od ostalih albuma koje je stvarao na putu između turneja i koncerata, Fragments  je nastao dok je svijet mirovao u izolaciji, a Bonobo tražio inspiraciju u divljem, negostoljubivom okruženju Doline smrti.

„Tražio sam inspirirajuća, otuđena i jedinstvena mjesta“, kaže proslavljeni glazbenik koji je u Dolinu smrti otišao sasvim sam na dan koji se pokazao najvrućim u povijesti u toj negostoljubivoj pustinji nekoliko sati vožnje od njegovog doma u Los Angelesu. 

Fragments su sinteza borbe i izolacije, kako kolektivne tako i osobne, s energičnim, sretnim povratkom: veličanstven glazbeni podsjetnik da kreativnost i nada nastaju iz razočaranja i unutarnje borbe u najneočekivanijim trenucima. 

Bonobo, jedan od najvećih u svijetu dance glazbe, ove je godine bio dvaput nominiran za prestižnog Grammyija, s Fragments za najbolji dance/elektronski album i s Rosewood za najbolju dance/elektronsku pjesmu. 

Njegov album Migrations iz 2017. godine bio je na prvom mjestu Billboard dance ljestvice i među Top Ten albuma niza zemalja Europe i svijeta. Bonobo je surađivao sa sjajnim imenima - Erykah Badu, Ólafur Arnalds, Jon Hopkins, George Fitzgerald, London Grammar, Gorillaz i Michael Kiwanuka, koji je na sv. Mihovilu nastupao u ljeto 2019. godine.

 

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 45€, a nakon toga cijena ulaznice iznosit će 55€. Ulaznice su dostupne od danas u sustavu Eventim i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.   

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u City pointu Tvrđave kulture Šibenik. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti