HR
EN

Održano drugo izdanje Noći tvrđava u Šibeniku - i to na sve tri kopnene utvrde!

06.05.2023.

Bogat program održan je i ove godine u Šibeniku za Noć tvrđava - i to na sve tri kopnene gradske utvrde!

Kultni splitski glazbenici u nesvakidašnjem akustičnom izdanju oduševili su brojne posjetitelje Tvrđave sv. Mihovila s dva sata svirke. Harmonično i inovativno komentiranje svakodnevnice i intimne priče u čijim se motivima mogu prepoznati mnogi raspjevale su fanove koji su odrastali na njihovim bezvremenskim klasicima, ali i brojnu mlađu publiku. Kroz uspješnu karijeru dugu preko 30 godina u kojoj su izdali šest studijskih albuma proveli su publiku s novim aranžmanima svima poznatih hitova.

Osim „iskopčanog“ koncerta TBF-a na Mihovilu, posjetitelji su proveli zanimljivo poslijepodne i na druge dvije kopnene tvrđave. Na Tvrđavi Barone održan je do kraja popunjen masterclass s višestruko nagrađivanim šibenskim barmenom i baristom Tomom Stančićem! Na radionici izrade koktela polaznici su naučili kako napraviti odlične koktele na bazi travarice uz electro ritmove poznatog šibenskog DJ-a Stipe Jazzy Širinića.

Na najvećoj šibenskoj utvrdi Tvrđavi sv. Ivana osnovnoškolci su se zabavljali u dječjoj igri, odnosno u potrazi za dijelovima slagalice koji su otkrivali lokaciju zastave. Pobjednički tim izvjesio je zastavu na bedemu tvrđave, a nagrađen je slobodnim ulazom na filmove u sklopu programa Bubamarac u svibnju u Kući umjetnosti Arsen.

Podsjetimo, Noć tvrđava prvi je put održana lani na šibensku inicijativu i to u tri države. Ove su se godine, osim u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj gori, proslavi pridružili i gradovi s utvrđenim lokalitetima u Rumunjskoj, Češkoj i Srbiji.

Koncert TBF-a prvo je događanje u 2023. godini na Tvrđavi sv. Mihovila koja ovog ljeta slavi jubilarnu desetu koncertnu sezonu! Uz nastupe već najavljenih izvođača - Bonoba, Emeli Sandé i Sigur Rós, publika na Mihovilu uživat će u svirkama još itekako zvučnih imena, stoga stay tuned jer iduća najava izlazi već u ponedjeljak! – poručuju iz Tvrđavi kulture, organizatora ovog događaja.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u četvrtak 20. lipnja Tvrđava Barone otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Thursday, June 20th, Barone Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!