HR
EN

Nastavljaju se aktivnosti u sklopu projekta EMOUNDERGROUNDS

29.10.2020.

Tvrđava kulture danas je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić održala sastanak s dionicima sektora kreativnih i kulturnih industrija te im predstavila europski projekt EMOUNDERGOROUNDS, u kojem sudjeluje s devet partnerskih gradova iz Italije (Nardo, Carpi), Grčke (Andravida-Killini), Hrvatske (Rijeka), Slovenije (Koper, Ivančna Gorica), Crne Gore (Bar), Bosne i Hercegovine (Trebinje) i Albanije (Kukes). Projekt se provodi u sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION, a zajednički je cilj projektnih partnera povećati atraktivnost i konkurentnost uključenih teritorija u cilju jačanja društvenog i ekonomskog razvoja te održivog i pametnog rasta cijele makro-jadranske regije.

Imajući to na umu, pred sudionicima u projektu izazovan je zadatak kreiranja i promicanja novog integriranog kulturnog turističkog proizvoda, koji se temeljeni na naprednim emocionalnim tehnologijama i inovativnim marketinškim alatima.

Ovim sastankom Tvrđava kulture nastoji potaknuti participativni pristup razvoju i razradi vlastitih programa, sa posebnim naglaskom na znanja o kulturnim dobrima kojima ustanova upravlja, kreirajući integrirani pristup i stratešku viziju za njegovo unapređenje putem lokalne mreže javnih i privatnih subjekata u sektoru turizma. Stoga se sastanak dotaknuo i budućeg programa Kuće umjetnosti Arsen, mjesta čiji će programi i sadržaji dijelom izniknuti iz suradnje s lokalnim kulturnim sektorom.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) iznosi 2.605.497,06 eura, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije iz ERDF i IPA II fonda. Budžet Tvrđave kulture Šibenik u sklopu istoimenog projekta iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura), a najznačajnije ulaganje u sklopu projekta odnosi se na implementaciju VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti