HR
EN

Najbolja zabava u novogodišnjoj noći opet je u Šibeniku

21.11.2017.

Da temperature na dočeku 2015. nisu bile toliko uvjerljivo ispod nule, u šibenskom Docu na Dubiozi Kolektiv bilo bi dvostruko više posjetitelja no što ih je bilo. A bilo je najviše što je Dolac zapamtio. Otada nije prošlo puno, ali se promijenilo mnogo. Šibenik je postepeno izgradio reputaciju jedne od  najpoželjnijih i najperspektivnijih destinacija, a Dubioza Kolektiv se od regionalne atrakcije prometnula u europsku, da ne pretjeramo i kažemo – svjetsku. Od te točke, 2015., kad smo se s Dubiozom prvi put sreli, a i rastali, momci iz bosanskohercegovačke ska/reggae/punck/rock atrakcije izdali su dva iznimno uspješna albuma, odradili turneju po Europi, gostovali na poznatim glazbenim festivalima i na kraju – nedavno trijumfirali u Areni Zagreb pred, kako kažu, čak sedamnaest tisuća posjetitelja od kojih su svi složni – Dubioza Kolektiv nikad nije bila jača!

Takva Dubioza vraća se u Šibenik, samo ovoga puta, umjesto u Dolac - direktno na Poljanu koju će, posljednji put prije no što promjeni svoju vizuru, dupkom napuniti. Ove godine taj zadatak povjeren je Tvrđavi kulture Šibenik, koja će, uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, biti organizatorom novogodišnjeg dočeka na Poljani.
 
Tvrđava kulture Šibenik se, kroz više od stotinu organiziranih događanja, profilirala kao generator kulturnih i zabavnih sadržaja na svjetskoj razini, a jedan je od glavnih nositelja pozitivnog imagea koji je, u samo nekoliko godina Šibenik svrstao uz bok nacionalnim, urbanim središtima. Uspješno smo odradili i najzahtjevnije produkcije domaćih i stranih glazbenih imena, stoga je ovakav slijed logičan –  najbolji produkcijski tim za najbolji doček Nove godine! Budući da intenzivno radimo na produljenju programske sezone koja se u glavnini odvija u ljetnim mjesecima, posebno me veseli činjenica da će naša koncertna sezona 2017. završiti tek u jutarnjim satima prvog dana 2018. godine. – kazala je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik, ustanove koja upravlja šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone.
 
Gradonačelnik Grada Šibenika, Željko Burić zaključio je: Obećali smo svake godine biti bolji, dizati postavljene ljestvice i u potpunosti ostvariti potencijal Šibenika kao poželjne destinacije i u zimskim mjesecima. Naravno, ne odnosi se to samo na doček Nove Godine, za kojeg nema spora da će privući velik broj gostiju te na Poljanu izvući i brojne naše sugrađane, već se odnosi i na uspješan projekt jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj – Adventure, koja je u kratkom vremenu postala omiljena gradska manifestacija, prepoznata na nacionalnoj razini.
 
I stoga je odgovor na: Opet Dubioza? - Da, opet Dubioza. Doduše, još bolja Dubioza u još  boljem Šibeniku. Jedino što je od 2015. ostalo isto jest činjenica da Šibenik opet ima najbolji doček u Hrvatskoj.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti