HR
EN

Na Tvrđavu sv. Mihovila stiže jedna od vodećih plesnih skupina na svijetu: Kibbutz Contemporary Dance Company!

26.05.2023.

Na Tvrđavu sv. Mihovila u petak 28. srpnja u 21 sat stiže Kibbutz Contemporary Dance Company iz Izraela, jedna od vodećih plesnih skupina na svijetu, s predstavom Asylum koreografa Ramija Be’era što će biti vrhunac ovogodišnjeg Šibenik Dance Festivala!

Zaštitni znak KCDC-a je potpis njezina umjetničkog direktora Ramija Be’era. Zahvaljujući njegovu moćnom koreografskom izričaju, tehnički besprijekornom i fizički eklektičnom postavu plesača te dinamičnom senzibilitetu, KCDC na plesnim pozornicama diljem svijeta predstavlja najbolje od izraelskog plesa.

Predstavom Asylum (Azil) Be'er preispituje pojmove kao što su identitet, otuđenost, potlačenost, diskriminacija, dominacija, sloboda, pripadnost, imigracija, domovina, čežnja i dom. Prema njegovim riječima, ovi pojmovi egzistencijalno su relevantni za svakog čovjeka, ma gdje se on nalazio u prostoru i vremenu. Potraga za mjestom koje se identificira kao dom, dio je ljudskog egzistencijalnog iskustva.

Ove godine KCDC slavi veliki jubilej – 50 godina djelovanja, a šibenskom izvedbom njegove predstave Asylum ŠDF se pridružuje proslavi 10. koncertne sezone na Tvrđavi svetog Mihovila.

Šibenik Dance Festival održat će se u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik od 25. do 29. srpnja 2023. godine, a Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone ugostit će i ove godine plesače sa svih strana svijeta!  

 ULAZNICE

Ulaznice su po cijeno od 30€ dostupne u sustavu Eventim i u City Pointu Tvrđave kulture Šibenik gdje članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće iskaznice ostvaruju popust od 10 %.

Info o predstavi:

Umjetnički direktor: Rami Be’er

Koreograf:  Rami Be’er

Scenograf:  Rami Be’er

Oblikovatelj rasvjete:  Rami Be’er

Oblikovatelj tona:  Rami Be’er, Alex Claude

Kostimograf: Rami Be’er, Lilach Hatzbani

Prvi asistent umjetničkog direktora: Nitza Gombo

Drugi asistent umjetničkog direktora:  Eyal Dadon

 

Plesači: SuJeong Kim, Ilya Nikurov, Léa Bessoudo, Dvir Levi, Eden Beckerman, Nicholas Garlo, Orin Zvulun, Michal Vach, Ayala Abrams,, Luigi Civitarese, Hadar Finkelstein, Francisco Camarneiro, Francesco Cuoccio, Grace Gray Ward, Tommaso Zuchegna, Denver Scott, Antonio Serapiglio, Colette Rheude

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti