HR
EN

Na Tvrđavi sv. Mihovila održan "Let's Rock!" festival

22.06.2020.

Jedanaest izvođača na tri pozornice zajedno sa petstotinjak ljudi u publici kroz sedam sati koncertnog programa proslavilo je Svjetski dan glazbe na Tvrđavi sv. Mihovila.

Okupljeni pod zajednički festivalski naziv „Let's Rock!“ domaći autori i kantautori od kasnog su se poslijepodneva izmjenjivali na pozornicama šibenske tvrđave, slavili glazbu i pozdravljali dolazak ljeta. Publike je s druge strane bilo manje nego inače, no to se ne bi dalo zaključiti sudeći prema atmosferi koja je vladala ispred svake od pozornica i glasnom pljesku i ovacijama koje je publika imala za svakog od izvođača.

Iako je šibenska tvrđava najpoznatija po svojoj ljetnoj pozornici, ugodno iznenađenje priredila je pozornica postavljena van bedema tvrđave, gdje je uz zalazak sunca nastupio Ichabod, vrlo vjerojatno i posljednji puta u ovoj postavi. Nakon Karlovčana, na pozornicu je stao splitski trojac Rolo i svirkom udario plesni ritam koji se nastavio sa Porto Morto. S male su pozornice odaslali ogromnu pozitivnu energiju koju je publika pozdravila s oduševljenjem. Večer je na istoj pozornici zaključila Lovely Quinces, koja je odnedavno postala bend. Taj je novitet publika objeručke prihvatila i aklamacijom pozdravila žestoki rokerski zvuk i energični nastup.

Na glavnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila večer su otvorili breljanski indie-rokeri Ischariotzcky, predstavivši pjesme s aktualnog albuma. Usto su priredili i iznenađenje publici i skupa sa J.R. Augustom izveli nedavno objavljenu pjesmu Trouble. Upravo je J.R. August nastavio line up glavne pozornice i u pratnji zbora i vrhunskih glazbenika izveo, među ostalim, i pjesme s Porinom nagrađenog albuma Dangerous Waters. Večer su na glavnoj pozornici zaključili Jonathan, čija je energija i žestoka svirka od prvog trenutka publiku digla na noge i držala „na rubu“ do samog bisa, kada su im se na pozornici nakratko pridružili i Nipplepeople.

Ništa manje plesno nije bilo ni na trećoj pozornici večeri, onoj ispod gledališta šibenske tvrđave. U samo predvečerje set je započeo prizvukom osamdesetih, zaslugom dvojca koji osvaja aktualnu hrvatsku glazbenu scenu – Pocket palma. Pjesmama s istoimenog albuma i pokojim iznenađenjem stvorili su gotovo klupsku atmosferu koju je svojim nastupom nastavila graditi i multiinstrumentalistica Pi. Uslijedio je nastup maskiranog electro-pop dvojca Nipplepeople čiji je aktualni singl Tajna upravo na tvrđavi doživio svoju premijeru uživo pred publikom. Iznenađenje za kraj večeri kojom se ujedno slavio i početak ljeta priredila je – ironično – kiša, koja je The Fogsellerse prekinula nakon nekoliko minuta nastupa.

Unatoč tome, festivalski dan u organizaciji Tvrđave kulture zasigurno će dugo ostati u sjećanju publike, a i izvođača koji su bili suglasni u jednome – publici treba glazba, a glazbenicima publika.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti