HR
EN

Na korak do VR sadržaja na tvrđavama!

23.03.2022.

Prošlog vikenda tim Tvrđave kulture Šibenik posjetio je Inkubator Pismo Novska kako bi testirao sadržaj virtualne stvarnosti (VR) koji će uskoro biti dostupan posjetiteljima tvrđava Sv. Mihovila i Sv. Ivana, a za koji je zaslužan tim iz tvrtke Pismo Games d.o.o.

NOVI SADRŽAJ NA TVRĐAVAMA

Zanimljivi scenariji budućim posjetiteljima tvrđava donijet će novo, interaktivno i zabavno iskustvo posjeta, te će se oni moći okušati u korištenju luka i strijele, obraniti Šibenik i tvrđave od napada, pobjeći iz tamnice tvrđavi ili sudjelovati u utrci smještenoj u prošla stoljeća.

„Iznimno smo zadovoljni viđenim i doživljenim i veselimo se reakcijama naših posjetitelja“, nakon testiranja su poručili iz Tvrđave kulture.

Kako je ono izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

FINANCIRANO SREDSTVIMA EU PROJEKTA

VR sadržaj je financiran sredstvima europskog projekta EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) čija je provedba sufinancirana iz programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION, u iznosu od 85% vrijednosti. Ukupna vrijednost iznosi 2.599.994,86 eura, dok budžet Tvrđave kulture iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura).

Upravo je implementacija VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama – što obuhvaća razvoj sadržaja i nabavu opreme – najznačajnije ulaganje u sklopu projekta.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti