HR
EN

Na blagdan sv. Mihovila slobodan ulaz na tvrđave i odličan program za djecu i odrasle!

25.09.2023.

NOVO: Zbog nepredviđenih okolnosti otkazan je organizirani obilazak Tvrđave sv. Mihovila koji je trebao biti održan 29. rujna s početkom u 18 sati. Ulaz na sv. Mihovila, kao i na Tvrđavu Barone i na Tvrđavu sv. Ivana bit će slobodan cijeli dan!


Na Dan Grada Šibenika i blagdan sv. Mihovila u petak 29. rujna, ulaz na tri šibenske tvrđave bit će slobodan, uz različite programe za djecu i odrasle.

Uz slobodan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila, Tvrđavu Barone i Tvrđavu sv. Ivana, pripremili smo zanimljive dječje radionice na Ivanu i Baroneu, uz šetnju bedemima sv. Mihovila u pratnji povjesničara i arheologa.

Na Tvrđavi sv. Mihovila obilazak kula i bedema počinje u petak u 18 sati, a sastanak grupe je na ulazu kod groblja sv. Ane odakle će svi zainteresirani poći u vrlo zanimljivu jednosatnu šetnju u pratnji povjesničara Josipa Pavića i arheologa Andrije Nakića iz Odjela za istraživanje i interpretaciju baštine u Tvrđavi kulture. Njih dvojica znaju priče i detalje o svakom kutku Tvrđave, unutarnjem i vanjskom, a već niz godina vode istraživanja koja su rezultirala zanimljivim otkrićima!

Dječji program za Dan Grada Šibenika bit će održan na Tvrđavi sv. Ivana i na Baroneu. Na sv. Ivanu u 17 sati poslijepodne počinje radionica 'Potraga za blagom' na kojoj može sudjelovati najviše 24 djece u dobi od 8 do 12 godina. Sudionici će se naći kod ulaza u kampus na Kliještima sv. Ivana. Također, u kampusu Tvrđave sv. Ivana cijeli dan bit će moguće igrati i VR igre posebno osmišljene za Tvrđavu kulture pa će se tako djeca s virtualnim naočalama na glavi moći okušati u bijegu iz tamnice, vještini streličarstva, kretanju kroz stare šibenske ulice i još svašta zanimljivo.

Na Tvrđavi Barone dječja radionica 'Moj novčić' počinje u 11 sati ujutro. Sudjelovati može najviše 25 djece u dobi između 6 i 10 godina. Prijave za obje radionice moguće su putem maila citypoint@tvrdjava-kulture.hr. Uz naznaku radionice, potrebno je ostaviti ime i prezime te kontakt podatke sudionika.

Na blagdan sv. Mihovila ali i za vikend, u subotu i nedjelju 30. rujna i prvog listopada, traje i posebna akcija učlanjenja u Klub prijatelja, koji osim cjelogodišnjeg slobodnog ulaza na tri šibenske tvrđave i Centar koralja Zlarin, nudi još čitav niz jako dobrih pogodnosti poput boljih cijena za različite koncerte ili filmove, popuste u shopovima i drugo. Akcija učlanjenja 1+1 gratis traje na ulazima triju tvrđava od petka do nedjelje, i u City Pointu u centru grada u okviru radnog vremena.

I za kraj, popust vas očekuje i u suvenirnicama na sve tri tvrđave te u City Pointu, također od petka do nedjelje!

Za svaku kupovinu nekog od pažljivo biranih suvenira, postera, majica, torbi, nakita i drugog iz ponude, častimo s 10 posto popusta, a za svakih potrošenih 25 eura imamo i posebno lijep poklon, sve do isteka zaliha.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti