HR
EN

Motovun u Šibeniku: Mihovil i sinoć gledao filmove pod zvijezdama!

15.08.2015.

Druga večer gostovanja Motovun Film Festivala na Tvrđavi sv. Mihovila i sinoć je privukao veliki broj ljubitelja probranih filmskih postignuća. Pod zvjezdanim nebom, oko 250 posjetitelja imalo je priliku pogledati nagrađivani film Močvara, redatelja Alberta Rodrigueza i dokumentarac Salma, redateljice Kim Longinotto.

Močvara je višestruko nagrađivani španjolski film, vrlo cijenjen i u svijetu. Radnja trilera Alberta Rodrígueza vezana je uz silovanje dvije mlade djevojke, čija su beživotna tijela pronađena nakon lokalne svečanosti, a dvojica policajca poslana su u udaljenu Adaluziju riješiti misterij. Nakon što pronađu unakažena tijela, na svijetlo dana izlaze i ostali neriješeni slučajevi, a detektivi dolaze u  sve veći međusobni konflikt, suočeni i s vlastitim unutarnjim sukobima koje održavaju transformacije kroz koje prolazi društvo u post-franksističkoj demokraciji.

Salma, biografski film o mladoj muslimanki koju je sa 13 godina obitelj zaključala u kuću i natjerala na brak bio je na rasporedu u 23,30 sati. Glavna protagonistica Salma je 25 godina odvojenosti od svijeta kratila pisanjem pjesama koje je potajno krijumčarila sve dok jednog dana nisu došle u ruke jednom od izdavača. Ubrzo je Salma postala najpoznatija tamilska pjesnikinja, što je bio prvi korak prema njezinom oslobođenju. Film Salma  je na ovogodišnjem MFF-u bio prikazan u sklopu programa ''Bože pomozi'' na čijoj je projekciji osobno gostovala i pjesnikinja Salma.

Šibenska proslava motovunskog 18. rođendana završava večeras, 15. kolovoza kada će svi posjetitelji u završnici programa MIHOVIL GLEDA FILMOVE imati prilike pogledati irski film ''I ti si ružan'', redatelja Marka Noonana u 21 sat i u 23,30 sati politički triler rumunjskog redatelja Tudora Giurgiua ''Zašto baš ja?''.

Svi koji nisu kupili festivalsku ulaznicu, ulaznice za večerašnje motovunske projekcije na Tvrđavi sv. Mihovila mogu se nabaviti na blagajnama Tvrđave sv. Mihovila, na štandu kod HNK na Poljani i u sustavu croatia-tickets.com po cijeni od 25 kuna.

Članovi Kluba prijatelja Tvrđave i dalje uz predočenje svojih članskih iskaznica besplatno prisustvuju projekcijama.

Kokice su besplatne za sve filmaše, a ulaz otvoren od 20,30 do ponoći.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti