HR
EN

Motovun preselio u Šibenik: Tvrđava se pretvorila u kino pod zvijezdama!

14.08.2015.

Motovun Film Festival doputovao je u Šibenik i na Tvrđavi sv. Mihovila prigodno proslavio svoj 18. rođendan- filmom i kokicama! Omiljeni filmski festival u sklopu programa MIHOVIL GLEDA FILMOVE gostuje na najljepšoj pozornici na otvorenom od 13. do 15. kolovoza kada će biti prikazano ukupno šest filmskih naslova po izboru selektora Jurice Pavičića i Milene Zajović.

Sinoć je 500 ljubitelja sedme umjetnosti na prvoj filmskoj večeri pogledalo dva filma: Jastog, ljubavna priča smještena u blisku budućnost u kojem glavne uloge tumače Rachel Weisz i Colin Farrell,  redatelja Yorgosa Lanthimosa i Jacky u kraljevstvu žena, francuski film redatelja Riada Sattoufa u kojem su u Republici Bubune na vlasti žene koje vode zemlju i održavaju red, a muškarci odjeveni u halje vode brigu o kućanstvu.

Veliko kino platno pod zvjezdanim nebom, s vrućim kokicama i hladnim pićem u ruci na 63 metra visine sve je posjetitelje lansirao iznad realnosti i snagom svojih priča odvukao u svijet filmova punih inovativnosti.

Komentari posjetitelja koji su svoju jednodnevnu ulaznicu mogli kupiti za 25 kuna i pogledati dva filma koja se sve teže probijaju do kinodvorana i običnih gledatelja su i više nego pozitivni:

''Super je! Kako mi nismo mogli do Motovuna, on je došao kod nas i stvarno nam je super tu na tvrđavi na otvorenom pod zvijezdama! Izbor filmova je odličan, a i cijena je vrlo pristupačna'' izjavila je posjetiteljica Maja.

Cijena festivalske ulaznice iznosi 60 kuna za sva tri dana, a kako članovi Kluba prijatelja tvrđave imaju besplatan ulaz na filmski festival, mnogi su iskoristili priliku i za 50 kuna godišnje članarine učlanili se i osim Motovuna ostvarili i ostali niz pogodnosti.

''Već duže vremena planiram da postanem Prijatelj tvrđave. Vidjela sam da mogu doći i u besplatni obilazak tvrđave cijelu godinu, pa zajedno s novim kafićem koji imaju sad ću svaki dan piti kavu na Tvrđavi sv. Mihovila'' uz smijeh je prokomentirala nova članica Kluba prijatelja, Vedrana.

U Odjelu za upravljanje fortifikacijskim sustavom su vrlo zadovoljni ovogodišnjom sezonom. ''Do sada je na Tvrđavi održano 21 večernje događanje, a Motovun Film Festival šesti je festival ove sezone, međutim prvi s fokusom na filmsku umjetnost. Polivalentnost ljetne pozornice do sada je  testirana i dokazana više no jednom, pa se večeras uspješno preobrazila i u jedinstvenu kinodvoranu.'' izjavila je  Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom.

U petak, 14. kolovoza u najljepšoj kinodvorani pod zvijezdama na rasporedu su u 21 sat španjolski film Močvara i u 23,30 sati biografski dokumentarac Salma.

Ulaznice za motovunske projekcije na Tvrđavi sv. Mihovila mogu se nabaviti na blagajnama Tvrđave sv. Mihovila i na štandu kod HNK na Poljani po  cijeni 25 kuna za jednodnevnu i 60 kuna za festivalsku.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti