HR
EN

Mostar Sevdah Reunion u srpnju stižu na Tvrđavu sv. Mihovila

17.06.2022.

NOVOSTI

Koncert 'Mostar Sevdah Reunion', zakazan za 15. srpnja 2022. godine na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku bit će održan na pozornici pod tribinama.

Mijenja se i cijena ulaznice, koja sada iznosi 140 kuna.

Kupci koji žele zatražiti povrat ulaznica kupljenih za 15. srpnja mogu to učiniti na istom prodajnom mjestu na kojem su ulaznice i kupljene do 7. srpnja.

Za kupce koji su ulaznicu kupili online na eventimu, povrat sredstava mogu zatražiti slanjem e-mail zahtjeva na info@eventim.hr do 7. srpnja.

U zahtjevu je potrebno navesti ID narudžbe ili priložiti sliku ulaznica s vidljivim barkodom.

Ulazak će biti moguć s već kupljenim ulaznicama, a zamjena za nove ulaznice neće biti potrebna.

RANIIJE

Jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava, legendarni Mostar Sevdah Reunion 15. srpnja nastupit će na Tvrđavi sv. Mihovila u 21 sat. 

Mostar Sevdah Reunion čini grupa glazbenika koje ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj muzici – sevdahu. Spoj iskustva i mladosti. Svoj umjetnički izraz su pronašli u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz suvremena aranžmanska rješenja. Prvi album koji su izdali 1999. godine sa glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu – kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom, doživio je veliki uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća, Mostar Sevdah Reunion ne prestaju oduševljavati publiku diljem svijeta! 

Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda, koji je okupio grupu umjetnika koji dijele istu strast, svojim zajedničkim naporima predstavljaju suvremen viziju 400 godina stare glazbene tradicije te na taj način žele i održati tradiciju, a od 1999. godine kad su objavili svoj prvi album pa sve do danas ovaj mostarski bend redovni je gost najvećih world music i jazz festivala. 

Mostar Sevdah Reunion imao je nastupe širom svijeta od Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Belgije, Portugala, Njemačke, Austrije, Španije, Italije, Francuske, Mađarske, do Australije, Švedska, Norveške, Turske, Švicarske, Finske, Hrvatske, Srbije , Slovenije. Koncerte su održavali u poznatim kazališnim prostorima i koncertnim dvoranama. Međutim,kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa, Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom. “Balkanski bluzeri” kako su ih od milja prozvali world music kritičari, kažu kako su njihovi koncerti imaju “that something” te su vokala Ilijaza Delića usporedili sa Frank Sinatrom.

Ne propustite ovaj koncertni spektakl okarakteriziran spojem iskustva, mladosti i sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima!

Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventima.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti