HR
EN

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak obišla Tvrđavu sv. Ivana

20.05.2022.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak danas je obišla Tvrđavu sv. Ivana na kojoj se radovi privode kraju.

Ministricu su tvrđavom proveli gradonačelnik Šibenika Željko Burić i arheolog Andrija Nakić, iz Odjela za kulturno-povijesnu baštinu Tvrđave kulture Šibenik.

Podsjetimo, Tvrđava sv. Ivana obnavlja se putem projekta „Revitalizacija područja tvrđave svetog Ivana“. Riječ je o najvećem projektu iz područja kulturne baštine dodijeljenom Gradu Šibeniku iz fondova Europske unije. Vrijedan je sveukupno 49.143.692,95 kuna, a Europska unija sufinancira projekt sa 41.486.646,05 kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Šibenik.

Ovim projektom nastavljena je obnova fortifikacijskog sustava (Tvrđava svetog Mihovila, Tvrđava Barone), koji predstavlja značajan element lokalne i nacionalne kulturne baštine. Revitalizacijom Tvrđave sv. Ivana obnovile su se i opremile dvije cjeline tvrđave - sjeverni dio poznat kao „Kliješta“ i južni zvan „Zvijezda“. Revitalizacijom tvrđave svetog Ivana ukupne površine 18.657 metara četvornih obnovili su se bedemi, uveli inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti