HR
EN

Meštrovićevi dani na sv. Ivanu: Kiparska radionica za djecu i odrasle

08.08.2023.

Otvorene su prijave za radionice kiparstva za djecu i odrasle koje će u sklopu Meštrovićevih dana biti održane na Kliještima Tvrđave sv. Ivana u četvrtak 10. kolovoza!

Meštrovićevim danima obilježava se 140. obljetnica rođenja tog najvećeg hrvatskog kipara – u sklopu manifestacije na Tvrđavi sv. Ivana od danas pa sve do 17. kolovoza boravit će šest hrvatskih kipara i kiparica koji će na najvišoj šibenskoj utvrdi stvarati nove radove koje će posljednjeg dana manifestaciji predstaviti građanima i gostima.

Kipari Andrija Gašparuš, Lucija Jelić, Petar Koši, Fran Marko Vlahinić, Iva Japec i Mirna Savić vještini modeliranja podučit će djecu i odrasle na radionicama 10. kolovoza. Dječja radionica trajat će na Kliještima Tvrđave od 9 do 12 sati, a namijenjena je polaznicima u dobi od 10 do 15 godina, dok će radionica za odrasle biti održana u poslijepodnevnim i večernjim satima istog dana, od 18 do 21 sat.

„Sudionici će se tako imati priliku upoznati s vještinom modeliranja u glini, tehnikama i načinom razmišljanja u procesu istraživanja i stvaranja umjetničkog djela te izraditi portret uz stručno vodstvo akademskih kipara. Maksimalan broj polaznika po radionici je 12, a prijaviti se možete putem maila citypoint@tvrdjava-kulture.hr, uz broj mobitela i naznaku za koju ste radionicu zainteresirani“, poručuju iz šibenske tvrđave kulture.

U sklopu Meštrovićevih dana organizirane su još izložbe u Kninu, Drnišu i Šibeniku. 17. kolovoza umjetnici koji će boraviti u kampusu šibenske tvrđave predstavit će svoje radove nastale na toj inspirativnoj lokaciji!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti