HR
EN

Mario Biondi prvo ime sezone dobrih vibracija na Tvrđavi sv. Mihovila

05.03.2018.

Strastveni Talijan senzualnog glasa na Tvrđavi sv. Mihovila izvest će u četvrtak, 2. kolovoza, svoje najpoznatije hitove te predstaviti pjesme s željno iščekivanog albuma Brasil. Moćno glazbeno izdanje na kojem se miješaju elementi soulajazzapopa i bossa nove, nastalo je iz suradnje s renomiranim brazilskim glazbenicima i međunarodnim umjetnicima, a svjetlo dana ugledati će u ožujku. Stoga će šibenska publika imati priliku među prvima uživo slušati djela s aktualnog albuma i najpoznatije uspješnice karizmatičnog umjetnika u nezaboravnom ambijentu Tvrđave sv. Mihovila.

Izrazito nam je zadovoljstvo što nakon Gregoryja Portera možemo ugostiti još jednog jazz umjetnika svjetskog kalibra – Maria Biondija – i što je Tvrđava sv. Mihovila prepoznata kao mjesto na kojem nastupaju renomirani svjetski glazbenici svih glazbenih žanrova. Pred nama je koncertna sezona koja će tvrđavu ispuniti dobrim vibracijama, što će Biondiju biti zasigurno lak zadatak s obzirom na našu divnu publiku“ – poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

 I ove godine koncertni se program odvija pod generalnim pokroviteljstvom Addiko banke: „Addiko banka podupire projekte od najvećeg kulturnog i društvenog značaja, a aktivnosti Tvrđava kulture Šibenik definitivno spadaju u tu kategoriju. Iznimno nam je zadovoljstvo bit partnerom Tvrđava čiji bogati program i ugledni izvođači pretvaraju Šibenik u pravu glazbenu metropolu. Sigurna sam i da će jedinstveni ambijent u kombinaciji s vrhunskim glazbenicima svim posjetiteljima i ljubiteljima glazbe pružiti jedinstven i nezaboravan doživljaj“, riječi su direktorice marketinga Addiko Grupe, Maje Čulig.

 

Nastup na najljepšoj pozornicu Jadrana Biondiju će biti treći u Hrvatskoj, te se s nestrpljenjem iščekuje, s obzirom da su dosada kritika i publika dijelili samo pozitivne komentare i iskustva. „Talijanski Barry White“, kako ga često nazivaju zbog dubokog, toplog glasa koji odiše samouvjerenošću, na svakom nastupu iznova oduševljava spontanošću i zabavljačkim talentom. Suvereno vladanje pozornicom duguje glazbenim genima i činjenici da je karijeru je započeo kao prateći vokal afirmiranim glazbenicima, među ostalim i Ray Charlesu.

Prekretnicu u karijeri označava objava singla This is What You Are, kojim je stekao svjetsku popularnost dok je prvim albumom Handful of Soul osvojio publiku i kritiku, a i četiri platinaste ploče u samo nekoliko mjeseci. Sljedećih godina nastavlja nizati uspjehe i ističe svoju umjetničku svestranost sudjelovanjem u sinkronizaciji animiranih filmova na talijanski jezik. Nakon uspješnih studijskih albuma If – na kojem se našao singl Something That Was Beautiful te Due (The Unexpected Glimpses) – svjetski priznati hit-album dueta, slijedila je promotivna turneja Italijom i inozemstvom i sudjelovanje na prestižnim europskim jazz festivalima.

Nakon turneje vratio se u studio te nastaje album Sun, s primjesama funka za koje je zaslužna suradnja s Blueyjem iz benda Incognito. Najavni singl Shine On otada postaje jedna od najdražih pjesama ljubitelja soula i jazza , dok je među najpoznatijima What Have You Done to Me. Albumom Beyond  iz 2014. potvrdio je status jednog od najljepših muških vokala svjetske jazz i soul scene.

Aktualni album Brasil prepun je ljetnih ritmova koji su naglašeni Biondijevim šarmom i specifičnim glasom, te su kao stvoreni za izvedbu na pozornici Tvrđave sv. Mihovila.

Uvijek mi je užitak nastupati u Hrvatskoj, osjećam se kao kod kuće nastupajući na Mediteranu. Dosada nisam posjetio Šibenik i drago mi je što ću imati priliku upoznati ovaj grad i nastupati na pozornici kao što je Tvrđava sv. Mihovila“, otkrio nam je Mario.

Nakon Maria Biondija šibensku će publiku na Tvrđavi sv. Mihovila 2. kolovoza rasplesati Alex Barck, jedan od osnivača berlinskog DJ kolektiva Jazzanova. Ova legendarna šesteročlana skupina stvorila je i popularizirala novi glazbeni pravac koji spaja elektronsku i house glazbu s jazz elementima – nu jazz.

Alex Barck svjetsku je slavu stekao krajem, te je danas jedan od čelnih ljudi glasovite izdavačke kuće Sonar Kollektiv , unutar koje su izdana najbolja izdanja Jazzanova kolektiva. Remiksevi poznatih glazbenika različitih pravaca, brojne glazbene  suradnje te  preko 500 objavljenih kompilacija obilježili su  jednu eru elektronske glazbe.

Na najljepšoj pozornici Jadrana Barck nastavlja s onim što najviše voli - dijeliti s drugima svoju veliku ljubav koju osjeća prema glazbi. Već smo imali priliku slušati ga na Tvrđavi sv. Mihovila 2015. godine u sklopu Deboto festivala, stoga s nestrpljenjem iščekujemo njegov ponovni susret sa šibenskom publikom!

Ulaznice za ovu plesnu večer pronađite u City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, te u sustavima  www.eventim.hr i www.croatia-tickets.com  po cijeni od 250 kuna!

Članovi Kluba prijatelja u City Pointu šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10% pri kupnji ulaznica (individualni članovi na kupnju jedne, a nositelji obiteljske članske iskaznice popust na 2 kupljene ulaznice), dok vlasnici Addiko Bank kartice ostvaruju popust od 5% pri kupnji ulaznica.

Na Tvrđavi sv. Mihovila očekujte samo dobre vibracije!

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti