HR
EN

Marendin na Tvrđavi Barone -- lokalne delicije, odlična glazba i najljepši pogled!

19.10.2017.

Vjerojatno najukusniji dalmatinski običaj, marendin ili marenda, korijenima seže u daleku prošlost dalmatinskog zaleđa. Obrok je koji se smjestio između doručka i ručka, u pauzi od cjelodnevnog rada, te se najčešće sastojao od sušenih smokvi, badema, sira - namirnica koje su bile dostupne i lako prenosive, te stanu u mali, no ukusan zalogaj. Običaj marende zadržao se u prostoru i vremenu do danas, kao prepoznatljivo obilježje dalmatinskog načina života.

Sljedeći tradiciju marende, u gastro centru na Tvrđavi Barone posjetiteljima se nudi posebna ponuda hrane i pića. Svakim danom posjetitelji mogu uživati u Barone Marendin pijatu, sastavljenom od domaćih delikatesnih namirnica lokalnih proizvođača po promotivnim cijenama.

Da bi bio potpun, marendin je potrebno zaokružiti čašom vina! Među ostalim, na izbor se stavljaju Toranac, Maraština, Lasin i Babić, vrhunska vina šibenskih i lokalnih vinara. Savršen izbor za svaki marendin, stoga ne propustite priliku za dobrom kapljicom!

U narednim vikendima na Barone Marendinima ćete moći uživati uz Fenixe 25. studenog i M.S.A.Q. 2. prosinca.

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ulaz na programe je slobodan, a ostali zainteresirani posjetitelji trebaju imati važeću dnevnu ulaznicu koju mogu kupiti na ulazu same Tvrđave Barone.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti