HR
EN

Nevjerojatna Lorde oduševila na Tvrđavi sv. Mihovila: 'Čekala sam ovo preko dvije godine'

20.06.2022.

Novozelandska glazbenica hrvatskih korijena Lorde ovaj vikend održala je dva koncerta na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila gdje je stigla u sklopu velike svjetske turneje "Solar Power".

- Više od dvije godine čekala sam ovaj dan. Kad smo pokretali turneju tražila sam da obavezno prođe kroz dvije države iz kojih je moja obitelj - Hrvatsku i Irsku. Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđena što sam ovdje večeras – kazala je glazbenica na prvom koncertu u subotu.

Koncerte Lorde u Šibeniku pohodili su fanovi iz svih krajeva svijeta, a pred tvrđavom su se okupljali već od jutra.

- Dolazim iz Texasa i došao sam u Šibenik samo da vidim Lorde. Jako sam uzbuđen. Prvi sam u redu i jedva čekam početak koncerta – kazao je Presley iz San Antonia.

Maria i Marco u Šibenik su stigli iz Barcelone samo zbog koncerta Lorde.

- Ovo nam je četvrti put da Lorde slušamo uživo i uzbuđeni smo kao da nam je prvi koncert – ispričali su uoči koncerta.

Kao predizvođač nastupio je talentirani novozelandski kantautor Marlon Williams koji je kazao kako je oduševljen što je dobio priliku nastupati na tako prekrasnoj lokaciji i to baš u suton.

Oba šibenska koncerta Lorde objavljena su u lipnju 2021. Prvi se rasprodao u roku od tri sekunde, a drugi u nekoliko minuta.

Obožavatelji iz Hrvatske, SAD-a, Velike Britanije, Španjolske, Slovenije i drugih zemalja, uživali su u nastupima na Mihovilu, a na oba koncerta u Šibeniku prisustvovali su i roditelji Lorde - Sonja Yelich i Vic O'Connor! Inače, obitelj s majčine strane vuče korijene iz Dalmacije što je glazbenica u više navrata istaknula tijekom nastupa.

- Obećavam da ću se vratiti ovdje – zaključila je glazbenica na koncertu u nedjelju.

Inače, produkcija zaslužna za koncerte Lorde, najveća je dosad postavljena na Tvrđavi sv. Mihovila!

Otkada se Lorde, pravim imenom Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, pojavila na sceni kao 16-godišnjakinja 2013. godine, s tada najvećim hitom godine “Royals”, talentirana glazbenica pomiče granice alter popa i uspijeva ostati na vrhu igrajući konstantno po svojim pravilima. Lorde trenutno broji 12 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, kao i 10 milijardi streamanja.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti