HR
EN

LADO još jednom oduševio!

23.07.2015.

Sinoć je, kao 11. program ove godine na Tvrđavi sv. Mihovila gostovao najpoznatiji hrvatski profesionalni folklorni ansambl LADO i još jednom pobrao ovacije brojne domaće i strane publike! Tvrđava sv. Mihovila svojim programima želi posjetiteljima grada Šibenika, ali i domaćoj publici predstaviti hrvatsku kulturnu baštinu, a ansambl Lado, kao čuvar hrvatske kulture, ponajbolji je za putovanje hrvatskim regijama kako istinski dočarali raznovrsnost i bogatstvo hrvatske glazbene i plesne tradicije na najljepšoj pozornici na Jadranu.

Prekrasan ambijent i vrhunska izvedba Goranskog bala, Starih splitskih plesova, Zagorskih drmešara, Linđa i drugih tradicijskih plesova iz raznih hrvatskih krajeva kod publike je izazvala oduševljenje i izlazak na dva bisa.

'Ni ekstremno visoke temperature nisu omele profesionalce u ansamblu Lado da publici i ove godine priušte jedinstveno putovanje hrvatskom kulturnom baštinom. Odlična sinergija između ansambla i tvrđave sv. Mihovila zaista je očaravajuća i publika to svakako vidi i osjeća. A za iduću godinu pripremamo specijalan program koji će biti puno više od večernjeg koncerta.'' izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom.

Ansambl LADO osnovan je prije 65 godina, a često se naziva putujućim muzejom baštine. Plesače, svirače i pjevače Lada prepoznala je publika diljem svijeta, od Royal Albert Halla u Londonu do City Centrea u New Yorku ili Sydney Town Halla, a na tom iznimnom popisu nalazi se i šibenska Tvrđava sv. Mihovila.

Dragi posjetitelji, 7. prosinca ulaz na Tvrđavu Barone slobodan je svim posjetiteljima kako bi s vrha grada popratili 20. šibensku regatu krstaša.

Uživajte u posjetu!

----

Dear visitors, on December 7th Barone Fortress will have OPEN DOORS DAY as the 20th Šibenik Cruiser Regatta takes place. The fortresses will be open from 9 AM to 4 PM, without admission.

Enjoy your visit!