HR
EN

Kraljevska simfonija posvećena kraljevskom gradu

30.06.2016.

Šibensko pjevačko društvo Kolo i Simfonijski orkestar oružanih snaga RH pred prepunim gledalištem proslavili 70. rođendan Freddia Mercurya i 950. grada Šibenika

Tvrđava sv. Mihovila sinoć je po treći put ugostila Šibensko pjevačko društvo KOLO i Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske pod ravnanjem maestra Miroslava Vukovojca Dugana i Vladana Vuletina. Izvedbu djela „The Queen Symphony“ skladatelja Toga Kashifa inspirirano pjesmama grupe Queen Kolaši su posvetili dvjema velikim obljetnicama, 950-oj godišnjici prvog spomena imena grada Šibenika i 70-om rođendanu Freddya Mercurya.

Publika je u rasprodanom gledalištu uživala u dvosatnom koncertu koji je izvelo preko 150 izvođača, što je posebno došlo do izražaja na pjesmama koje su zajednički izvodili članovi Kola i orkestra. Posebna gošća koncerta Helena Bastić s Tomislavom Šantićem izvela je legendarnu pjesmu „I need somebody to love“ i izazvala ovacije kod prepunog gledališta.

Izvedba Kraljevske simfonije u čast kraljevskom gradu na jedinstvenoj pozornici stale je uz bok najboljim svjetskim izvedbama i na najbolji način obilježila prvo događanje kojim će se Tvrđava sv. Mihovila pridružiti obilježavanju jubilarne 950.godišnjice od prvog spominjanja grada Šibenika.

„Nastup na Tvrđavi sv. Mihovila za nas je uvijek vrhunac godine. Ta tvrđavu smo posebno emotivno vezani još od prvog nastupa kada smo izveli Carminu Buranu. Naša suradnja sa Simfonijskim puhačkim orkestar OSRH postala je tradicija i već sad sa zadovoljstvom možemo najaviti da se vidimo iduće godine na istom mjestu u isto vrijeme s novim atraktivnim programom.“ Izjavio je nakon koncerta Krešimir Grubić, predsjednik Kola.

Koncertna sezona na Tvrđavi sv. Mihovila nastavlja se već u nedjelju kada će se na Tvrđavi po prvi puta održati svečano zatvaranje Međunarodnog dječjeg festivala. Tom prilikom biti će izvedena hrvatska opera Ero s onoga svijeta, skladatelja Jakova Gotovca u izvedbi HNK Split. Ovo događanje također je rasprodano. Već 13. srpnja na tvrđavi gostuju dva vrhunska umjetnika i prijatelja Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić.

Tvrđava sv. Mihovila, mjesto nezaboravnih doživljaja nastavlja s nizom  kvalitetnih nastupa domaćih i inozemnih imena iz svijeta glazbe i umjetnosti i u srpnju svojoj publici donosi:

13. 07. Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić

17. 07. Skye&Ross from Morcheeba

21. 07. Unplugged festival - Neno Belan i Mediteranski orkestar

22. 07. Unplugged festival - Bare i Majke

25. 07. Otvaranje Šibenskog plesnog festivala: Balet „5 do 12“ (HNK Split, koreografija Igor Kirov, glazba: Kiril Dzajkovski)

26. 07. Strana B: Šibenski plesni festival Mitja Obed

28. 07. Vraćam se tu! Jazz spektakl posvećen Arsenu Dediću (Matija Dedić, Gabi Novak, Jazz orkestar HRT, maestro Silvijo Glojnarić i Lea Dekleva, Alen Slavica, Miroslav Tadić, Ivo Pattiera i Klapa Maslina)

Svi programi počinju u 21 sat na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a karte se od mogu kupiti na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone ,u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti