HR
EN

Kraj travnja rezervirajte za Noć tvrđava!

01.03.2022.

29. i 30. travnja 2022. pridružite nam se na jedinstvenoj manifestaciji Noć tvrđava koja se odvija u sklopu projekta FORTITUDE!

Riječ je o jedinstvenom događanju koje će se jednom godišnje istovremeno odvijati na povijesnim lokalitetima diljem regije, a uključivat će koncerte, radionice, izložbe i stručna vodstva.

Ovogodišnja Noć tvrđava, osim na Tvrđavi sv. Mihovila i Tvrđavi Barone, održat će se i na lokacijama ostalih projektnih partnera: Grada Karlovca, Opštine Bar i Grada Banja Luke, a svi povijesni lokaliteti koji žele biti dio ove manifestacije, još uvijek im se mogu pridružiti putem prijavnice.

Upravo je organiziranje zajedničkih kulturnih događanja jedan od ciljeva projekta kojim će se pridonijeti unaprjeđenju i diversifikaciji turističke ponude povijesnih tvrđava kao načinu podizanja turističke atraktivnosti povijesnih lokacija i privlačenja posjetitelja i van turističke sezone.

Sve novosti o samoj manifestaciji i programu, možete pratiti na službenoj stranici Noći tvrđava.

Podsjetimo, projekt FORTITUDE (Historic Fortresses Intensyfing Cross-Border Tourism Development) započeo je 1. ožujka 2020. i trajat će do 30. lipnja 2022. godine. Nositelj projekta je Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik s partnerima Grad Karlovac, Opština Bar i Grad Banja Luka, a ukupna vrijednost iznosi 1 618 438.72 eura, od čega je 85% sufinancirano iz programa Interreg IPA CBC Croatia - Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020. 

 

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA fondova Europske unije. Ovaj tekst izrađen je uz podršku Europske unije. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost JUK Tvrđava kulture Šibenik i ni na koji način ne odražava stavove Europske unije.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti