HR
EN

Koncert Bonoba na Tvrđavi sv. Mihovila je event godine: Nagrada Ambasador u rukama Tvrđave kulture!

01.12.2023.

Nastup Bonoba na Tvrđavi sv. Mihovila ovog ljeta osvojio je nagradu Ambasador u kategoriji event godine! Nagrade su sinoć dodijeljene u zagrebačkom klubu Boogaloo, a dodjeljuje ih najpoznatiji portal elektroničke glazbe Klubskascena.hr koji jednom godišnje okuplja cijelu industriju elektroničke glazbe i nagrađuje vrhunska dostignuća Hrvatske i regije! 

U ime Tvrđave kulture Šibenik Ambasadora je preuzela Morana Periša, voditeljica Odjela programske produkcije.  

- Veliko je ovo priznanje  za Tvrđavu kulture, a posebno je važno što stiže nakon desete, jubilarne sezone sv. Mihovila, pozornice koja je promijenila percepciju grada. Ova nagrada ima dodatnu težinu jer potvrđuje i specifičnu, možda i jedinstvenu ulogu koju smo zauzeli unutar javnoga sektora, čiji smo bili i jedini predstavnici od preko 150 nominiranih! Kao i prethodnih godina, nastavit ćemo podržavati i publici predstavljati kvalitetno i relevantno, ne samo s (elektroničke) glazbene scene, već iz područja svih umjetnosti kojima je Šibenik postao nezaobilazna točka – poručila je Morana Periša nakon preuzimanja nagrade.  

Bonobo, jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika, majstor kombiniranja stilova i godinama headliner velikih svjetskih festivala, nastupio je 8. kolovoza pred rasprodanim tribinama Tvrđave sv. Mihovila u pratnji osmeročlanog benda u sklopu iznimno uspješne turneje ‘Fragments Live’.  

Uz Bonoba na Tvrđavi sv. Mihovila u kategoriji „event godine“ nominirani su bili Depeche Mode u Areni Zagreb, The Prodigy u Umagu, Florence + The Machine u pulskoj Areni te Hot Since 82 na Maksimiru. 

Nagrada Ambasador stavila je tako točku na 'i' jubilarne koncertne sezone tijekom koje je ovo ljeto na Tvrđavi sv. Mihovila s 14 različitih glazbeno-scenskih programa obilježeno desetljeće dobre glazbe! Bryan Ferry, LP, Róisín Murphy, Anna Oxa, Gregory Porter, GusGus, Kruder & Dorfmeister, Michael Kiwanuka, King Gizzard & the Lizard Wizard, Lorde, Emeli Sandé, Sigur Rós te Bonobo samo su neki od svjetski poznatih imena koje je atraktivna pozornica na Tvrđavi ugostila od 2014. godine čime je Šibenik ucrtan na europsku mapu nezaobilaznih kulturnih destinacija! 

Usput najavljujemo i sljedeću, jedanaestu koncertnu sezonu na Tvrđavi sv. Mihovila za koju uskoro izlazimo s prvim imenima, a do tada se veselimo dočeku Nove godine u Šibeniku i 321 FESTU s Parovom Stelarom i Stereo MC's kao headlinerima!

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!