HR
EN

Kolaši i orkestar OSRH oduševili publiku na Tvrđavi

14.06.2015.

Nakon spektakularnog prošlogodišnjeg koncerta na kojem su izveli Carminu Buranu Carla Offa, Tvrđava sv. Mihovila sinoć je ponovno ugostila ŠPD Kolo i simfonijski orkestar OS RH kako bi zajedno sa svojim gostima: klapom Sebenico, Bornom Ercegom, Jelenom Pletikosom i KUD-om Jedinstvo odali počast Jakovu Gotovcu povodom njegove 120. godišnjice rođenja.

Publika je u rasprodanom gledalištu uživala u 90 minuta koncerta pod zvjezdanim nebom uz bogat repertoar Gotovčevih najpoznatijih djela, od klapskih obrada, zborskih i instrumentalnih djela do suita iz opere i čuvenih opernih zborova iz komične opere Ero s onog svijeta koje je izvelo 150 izvođača!

''Mi smo i večeras nastupili kao jedno tijelo. Drago mi je što smo uspjeli dočarati grandioznost djela Jakova Gotovca i što smo pogodili bilo publike. Kolo uvijek izvodi nešto od Gotovčevih skladbi. Njegov način skladanja koji njeguje melodiju i jasne akorde je po guštu Šibenčana pa nije čudo što mnoge njegove napjeve Šibenčani doživljavaju kao šibenske narodne pjesme“, izjavio je Krešimir Grubić, predsjednik Kola.

Šibenik, Kolo i Jakova Gotovca od prvog susreta veže neraskidiva veza. Gotovac je upravo u Šibeniku započeo svoju karijeru, a prilikom 70. obljetnice Kola preuzeo je i dirigentsku palicu. Gotovac je do danas postao i ostao sastavni dio Kola i njihovog repertoara. 

Tvrđava sv. Mihovila nedavno je proslavila prvi rođendan, a u svojih prvih 365 dana već je ostvarila preko 130 000 posjeta i ugostila renomirane domaće i inozemne izvođače, poput Maksima Mrvice, Josipe Lisac, baletnog ansambla HNK Split, Thievery Corporationa, 2Cellosa, Ansambla LADO, The Nationala, Nouvelle Vaguea, Natali Dizdar, obitelj Dedić, Perpetuum Jazzile i ostalih. Nagrada za kulturnu atrakciju 2014. godine bio je vjetar u leđa za još raznovrsniju i bogatiju sezonu 2015. u kojoj je iduće događanje zakazano već za 7 dana kada će morsku premijeru svog novog albuma ''Mostovi'' upravo na Tvrđavi sv. Mihovila održati Rundek Cargo Trio!

Tvrđava sv. Mihovila kao najprestižnija pozornica u regiji i mjesto nezaboravnih doživljaja nastavlja s nizom  kvalitetnih nastupa domaćih i inozemnih imena iz svijeta glazbe i umjetnosti kako bi sjajne vibracije nove sezone nastavile trajati cijelo ljeto i svojoj publici donosi:                

19. 6. 2015. Mostovi / Darko Rundek & Rundek Cargo Trio

24. 6. 2015. Elvis Stanić&Neven Frangeš – Strana B

13. 7. 2015. Detour – Strana B

22. 7. 2015. Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado

24. 7. 2015. Terraneo Summer Break/ KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA + THE BOOGALOO DESTROYERS + La Luz Visual Collective + Terraneo dj crew

25. 7. 2015. Terraneo Summer Break / LAMBCHOP

31. 7. 2015. Silk&Stone / Amira Medunjanin

3.- 5. 8. 2015. SuperUho festival/ Flogging Molly, Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, of Montreal, Merchandise

12. 8. 2015. Jedan dan ljubavi / Massimo

[OBAVIJEST]

Poštovani, ispričavamo se zbog vidljivih posljedica radova na redovnom održavanju tvrđava tijekom svibnja 2019. Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju!

Tim Tvrđave kulture Šibenik

----

[IMPORTANT NOTICE!]

Dear visitors, we are carrying out yearly maintenance of the fortresses during May 2019. We apologize for any inconvenience caused by it and hope you will have great visit despite current conditions. 

Thank you for understanding!