HR
EN

Kolaši i orkestar OSRH oduševili publiku na Tvrđavi

14.06.2015.

Nakon spektakularnog prošlogodišnjeg koncerta na kojem su izveli Carminu Buranu Carla Offa, Tvrđava sv. Mihovila sinoć je ponovno ugostila ŠPD Kolo i simfonijski orkestar OS RH kako bi zajedno sa svojim gostima: klapom Sebenico, Bornom Ercegom, Jelenom Pletikosom i KUD-om Jedinstvo odali počast Jakovu Gotovcu povodom njegove 120. godišnjice rođenja.

Publika je u rasprodanom gledalištu uživala u 90 minuta koncerta pod zvjezdanim nebom uz bogat repertoar Gotovčevih najpoznatijih djela, od klapskih obrada, zborskih i instrumentalnih djela do suita iz opere i čuvenih opernih zborova iz komične opere Ero s onog svijeta koje je izvelo 150 izvođača!

''Mi smo i večeras nastupili kao jedno tijelo. Drago mi je što smo uspjeli dočarati grandioznost djela Jakova Gotovca i što smo pogodili bilo publike. Kolo uvijek izvodi nešto od Gotovčevih skladbi. Njegov način skladanja koji njeguje melodiju i jasne akorde je po guštu Šibenčana pa nije čudo što mnoge njegove napjeve Šibenčani doživljavaju kao šibenske narodne pjesme“, izjavio je Krešimir Grubić, predsjednik Kola.

Šibenik, Kolo i Jakova Gotovca od prvog susreta veže neraskidiva veza. Gotovac je upravo u Šibeniku započeo svoju karijeru, a prilikom 70. obljetnice Kola preuzeo je i dirigentsku palicu. Gotovac je do danas postao i ostao sastavni dio Kola i njihovog repertoara. 

Tvrđava sv. Mihovila nedavno je proslavila prvi rođendan, a u svojih prvih 365 dana već je ostvarila preko 130 000 posjeta i ugostila renomirane domaće i inozemne izvođače, poput Maksima Mrvice, Josipe Lisac, baletnog ansambla HNK Split, Thievery Corporationa, 2Cellosa, Ansambla LADO, The Nationala, Nouvelle Vaguea, Natali Dizdar, obitelj Dedić, Perpetuum Jazzile i ostalih. Nagrada za kulturnu atrakciju 2014. godine bio je vjetar u leđa za još raznovrsniju i bogatiju sezonu 2015. u kojoj je iduće događanje zakazano već za 7 dana kada će morsku premijeru svog novog albuma ''Mostovi'' upravo na Tvrđavi sv. Mihovila održati Rundek Cargo Trio!

Tvrđava sv. Mihovila kao najprestižnija pozornica u regiji i mjesto nezaboravnih doživljaja nastavlja s nizom  kvalitetnih nastupa domaćih i inozemnih imena iz svijeta glazbe i umjetnosti kako bi sjajne vibracije nove sezone nastavile trajati cijelo ljeto i svojoj publici donosi:                

19. 6. 2015. Mostovi / Darko Rundek & Rundek Cargo Trio

24. 6. 2015. Elvis Stanić&Neven Frangeš – Strana B

13. 7. 2015. Detour – Strana B

22. 7. 2015. Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado

24. 7. 2015. Terraneo Summer Break/ KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA + THE BOOGALOO DESTROYERS + La Luz Visual Collective + Terraneo dj crew

25. 7. 2015. Terraneo Summer Break / LAMBCHOP

31. 7. 2015. Silk&Stone / Amira Medunjanin

3.- 5. 8. 2015. SuperUho festival/ Flogging Molly, Einstürzende Neubauten, Sun Kil Moon, of Montreal, Merchandise

12. 8. 2015. Jedan dan ljubavi / Massimo

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!