HR
EN

Klasična glazba posuta zvijezdama - Aljoša Jurinić na Tvrđavi Barone

06.08.2018.

Nastup jednog od najuspješnijih hrvatskih pijanista mlade generacije – Aljoše Jurinića - garancija je dobro ugođene večer na intimnoj pozornici Tvrđave Barone. Ovaj glazbeni junak našeg doba nastupao je, solistički i u pratnji orkestra, na brojnim domaćim i inozemnim pozornicama, a „Musica Apassionata“ ga po prvi puta dovodi u Šibenik. U ponedjeljak, 6. kolovoza, šibenskoj će se publici predstaviti kroz djela velikana, te će se na repertoaru naći:

C. Debussy: Rêverie
L. van Beethoven: Sonata br. 13 u Es-duru, op. 27 br. 1
F. Chopin: Dvanaest etida, op. 25

Ulaznice po cijeni od 70 kn dostupne su na već dobro znanim prodajnim mjestima tvrđava – blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone te City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1) gdje članove Kluba prijatelja očekuje popust od 10% pri kupnji ulaznica. Isto vrijedi i za plaćanje ulaznice Mastercard i Maestro kreditnom katicom.

 

 

Svoj najveći uspjeh Jurinić je ostvario pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Uslijedila su brojna koncertna gostovanja i zapaženi nastupi diljem svijeta, posebice na pijanističkim natjecanjima. Prvi je pijanist iz Hrvatske i ovog dijela svijeta koji se uspio plasirati u finale, među desetero najboljih, na najvećem i najprestižnijem međunarodnom pijanističkom natjecanju Fryderyk Chopin, održanog 2015. u Varšavi, dok je samo godinu dana nakon, postao i laureat na pijanističkom Natjecanju Kraljice Elizabete u Belgiji.

Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije (2012.) i godišnja nagrada .Ivo Vuljević (2010.), koja se dodjeljuje za najbolje ostvarenje mladih glazbenika.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti