HR
EN

Klasična glazba posuta zvijezdama - Aljoša Jurinić na Tvrđavi Barone

06.08.2018.

Nastup jednog od najuspješnijih hrvatskih pijanista mlade generacije – Aljoše Jurinića - garancija je dobro ugođene večer na intimnoj pozornici Tvrđave Barone. Ovaj glazbeni junak našeg doba nastupao je, solistički i u pratnji orkestra, na brojnim domaćim i inozemnim pozornicama, a „Musica Apassionata“ ga po prvi puta dovodi u Šibenik. U ponedjeljak, 6. kolovoza, šibenskoj će se publici predstaviti kroz djela velikana, te će se na repertoaru naći:

C. Debussy: Rêverie
L. van Beethoven: Sonata br. 13 u Es-duru, op. 27 br. 1
F. Chopin: Dvanaest etida, op. 25

Ulaznice po cijeni od 70 kn dostupne su na već dobro znanim prodajnim mjestima tvrđava – blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone te City Pointu šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1) gdje članove Kluba prijatelja očekuje popust od 10% pri kupnji ulaznica. Isto vrijedi i za plaćanje ulaznice Mastercard i Maestro kreditnom katicom.

 

 

Svoj najveći uspjeh Jurinić je ostvario pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Uslijedila su brojna koncertna gostovanja i zapaženi nastupi diljem svijeta, posebice na pijanističkim natjecanjima. Prvi je pijanist iz Hrvatske i ovog dijela svijeta koji se uspio plasirati u finale, među desetero najboljih, na najvećem i najprestižnijem međunarodnom pijanističkom natjecanju Fryderyk Chopin, održanog 2015. u Varšavi, dok je samo godinu dana nakon, postao i laureat na pijanističkom Natjecanju Kraljice Elizabete u Belgiji.

Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije (2012.) i godišnja nagrada .Ivo Vuljević (2010.), koja se dodjeljuje za najbolje ostvarenje mladih glazbenika.

 

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

zbog održavanja večernjih događanja tvrđave će za dnevni posjet biti otvorene po prilagođenom radnom vremenu:

30.7. | Tvrđava Barone | 9 - 20h

 1.8. | Tvrđava sv. Mihovila | 9 - 19h

Hvala vam na razumijevanju.