HR
EN

KING ICT pomaže u digitalizaciji kampusa na Tvrđavi sv. Ivana u Šibeniku

03.06.2024.

Zagrebačka IT tvrtka KING ICT pridonijela je digitalizaciji kampusa na Tvrđavi sv. Ivana u Šibeniku, doniravši informatičku opremu. Dio je to pomno isplaniranog teambuildinga zagrebačke tvrtke koji je održan upravo u okolici Šibenika.

Osim po tehnologiji i projektima, tvrtka KING ICT posljednjih je godina mladima poznata i po teambuilding aktivnostima koje uključuju atraktivne lokacije i bogat program za više od 700 zaposlenika. Osim radnog dijela, sportskih i zabavnih aktivnost, Kingovcima je važno da, gdje god bili, iza sebe ostave nešto dobro. To uključuje humanitarne aktivnosti i digitalizaciju.

Ove godine, lokacija za teambuilding bila je okolica Šibenika, dok je za održavanje radnog dijela svog teambuildinga, kao i velikog partyja, odabrana Tvrđava sv. Mihovila kao jedna od najatraktivnijih i najljepših lokacija na području Šibenika.

Tvrđavi kulture Šibenik KING ICT je nakon održanog teambuildinga, donirao informatičku opremu za potrebe konferencija i nastave na kampusu unutar Tvrđave sv. Ivana. KING ICT dodatno je ovom donacijom dao vjetar u leđa Tvrđavi kulture, koja na svojim lokacijama – Tvrđavama sv. Mihovila, Barone i Ivana, Kući umjetnosti Arsen i Centru koralja Zlarin - već koristi niz suvremenih tehnoloških rješenja.

„Oduševljeni smo gradom i gostoprimstvom ustanove Tvrđava kulture kojoj ovim putem zahvaljujemo što smo ovako lijepo primljeni na predivnim lokacijama. Kako je naš moto „gradimo digitalnu budućnost“, željeli smo trag ostaviti i u Šibeniku. Ovom donacijom željeli smo pomoći u digitalizaciji kampusa na Tvrđavi sv. Ivana u nadi da će Šibenik u budućnosti, osim po ljepotama, postati prepoznatljiv i kao ICT centar. Veseli nas što Šibenik prepoznaje vrijednosti digitalizacije. Podsjetio bih i da je KING ICT nedavno u grad implementirao inteligentni transportni sustav (ITS), koji je poboljšao iskustvo prometa u gradu.“, poručuje Sendi Radić, član uprave KING ICT-a.

Ravnateljica Tvrđave kulture, Gorana Barišić Bačelić, uz zahvalu je istaknula da će nova informatička oprema dodatno pomoći brendiranju kampusa na Tvrđavi sv. Ivana kao idealne lokacije za razmjenu postojećih i rađanje novih znanja, iskustava i ideja.

„Ovaj kampus, smješten unutar bedema stoljetne utvrde, otvoren je prije dvije godine zajedno s obnovljenom najvećom i najvišom šibenskom tvrđavom, a već su ga prepoznale tisuće znanstvenika, profesora, pojedinaca, poduzeća i obrazovnih ustanova iz Hrvatske i Europe. Stoga nema sumnje da će sada s još bolje opremljenim učionicama, i dalje biti ključan faktor edukacijskog turizma u Šibeniku na cjelogodišnjoj razini“, kazala je Barišić Bačelić.

Osim sportskih, radnih i zabavnih aktivnosti koje uključuju u svaki teambuilding, KING ICT-u je važno da se u projekt uključi i humanitarni aspekt. Humanitarna nota stoga je uvedena i u sportske aktivnosti. Pobjednici sportskih natjecanja odlučivali su kojim će udrugama koje djeluju na lokalnom području King donirati financijska sredstva. Tako su sredstva donirana udrugama Izvor ljubavi, Aurora, Ardura i ZvoniMir.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!